NOVI OBRAČUN GVARDIOLE I KLOPA: Čija ekipa će biti na prvom mestu nakon velikog derbija?

V.M.

25. 11. 2023. u 07:47 >> 07:47

PRVI meč subotnjeg programa Premijer lige biće veliki derbi između Mančester sitija i Liverpul. Utakmica se igra na ''Etihadu'' sa početkom u 13:30.

НОВИ ОБРАЧУН ГВАРДИОЛЕ И КЛОПА: Чија екипа ће бити на првом месту након великог дербија?

EPA/EFE

Veoma zanimljiv susret očekuje nas danas na ''Etihadu'' koji može odlučivati o tome ko će biti prvi na kraju kola, jer ovi timovi vode glavnu reč na tabeli, a u blagoj prednosti je Siti koji je trenutni lider najjače lige sveta sa bodom prednosti u odnosu na Liverpul i Arsenal.

Oba trenera su imala dosta vremena da pripreme ovaj susret za vreme reprezentativnih pauza i očekujemo još jedan klasik između Gvardiole i Klopa.

Siti je svoj poslednji meč odigrao na ''Stamford bridžu'' protiv Čelsija i slobono se može reći da je to bila jedna od najboljih utakmica u istoriji Premijer lige. Viđen je veliki broj golova, šansi, lepog fudbala, dobrih akcija, igralo se u brzom tempu, a na kraju je dosuđen i penal u sudijskoj nadoknadi kojim je Kol Palmer postavio konačnih 4:4.

I pored tog nerešenog ishoda, Mančester se održao na prvom mestu i sada se vraća na svoj ''Etihad'' na kojem teroriše protivnike. Dovoljno o tome svedoči podatak da je Gvardiolina četa pred svojim navijačima dobila svaki meč u 2023. godini, tačnije 23 zaredom i ako bi danas ponovo odnela tri boda izjednačila bi rekord Sanderlenda koji je krajem 19. veka nanizao 24 trijumfa.

Sa druge strane, nakon dosta slabašne sezone Liverpul se vratio u sam vrh engleskog fudbala i deluje kao ekipa koja ponovo može da konkuriše Sitiju u bici za tron.

Doživeo je samo jedan poraz i to od Totenhema koji je imao dva igrača više na tom meču, a pored njega je odigrao tri remija i ostvario osam pobeda, poslednja u nizu bila je ona protiv Brentforda pred samu pauzu (3:0).

Salah je dva puta zatresao mrežu protiv ''pčelica'' i sada mu nedostaje samo jedan gol da postigne 150 pogodaka u Premijer ligi.

''Redsi'' su se vratili svom napadačkom fudbalu koji ih je krasio dugi niz godina i očigledno je da su pojačanja u veznom redu poput Dominika Soboslaja, Makalistera i povratak krila Luisa Dijaza, odnosno Žote znatno podigli nivo igre engleskog velikana.

Što se tiče međusobnih duela ovi timovi su veoma ujednačeni u skorijoj istoriji, na poslednjih deset mečeva viđene su četiri pobede Sitija uz po tri remija i trijumfa Liverpula, mada vredi napomenuti da su ''građani'' slavili na minula dva duela (3:2 i 4:1).

Ipak, ono što može dosta uticati na ishod ovog derbija je zdravlje igrača. Holand je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zaradio protiv Bornmuta, a slične probleme imaju Ederson i Ake, dok će sigurno odsustvovati De Brujne, Stouns i Nunješ.

Loša je situacija i u redovima Liverpula koji će biti bez Robertsona, Alkantare i Bajčetića, dok su pod upitnikom Gomez, Gravenberč, Konate i Džouns.

Verujemo da ćemo ponovo gledati novu goleadu između vodećih timova Premijer lige, a u prilog tome ide podatak da su ovo jedne od najefikasnijih ekipa u prvenstvu, Siti to jeste sa 32 postignuta gola, dok je Liverpul nešto slabiji sa 27 pogodaka (između njih je Aston vila koja je 29 puta tresla mrežu).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov