MOŽE LI ČUKARIČKI DO PRVIH BODOVA U LIGI KONFERENCIJA? ''Brđani'' bi da iskoriste lošu formu čete Dejana Stankovića

V.M.

30. 11. 2023. u 12:42 >> 12:42

U petom kolu Lige konferencija fudbaleri Čukaričkog će ugostiti mađarskog šampiona Ferencvaroš na ''Gradskom stadionu Dubočica'' u Leskovcu (21.00).

МОЖЕ ЛИ ЧУКАРИЧКИ ДО ПРВИХ БОДОВА У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА? Брђани би да искористе лошу форму чете Дејана Станковића

Miloš Vukadinović

Srpski predstavnik se do sada nije lepo proveo na svom debiju u evropskim takmičenjima. Doživeo je četiri poraza u isto toliko kola, a uz to je postigao samo jedan gol i primio ih čak 12.

Najbolji meč odigrao je u prošlom kolu kada je dočekao Fiorentinu posle debakla u Firenci (6:0). Viđena je dosta zanimljiva utakmica, oba tima su stvarala šanse, a na kraju je ponovo trijumfovao italijanski predstavnik, doduše dosta skromnije nego na ''Artemio Frankiju'' (0:1).

Domaćin se nalazi na dnu grupe ''F'', dok se gosti bore za narednu fazu. Trenutno su izjednačeni sa Genkom po broju bodova (po šest), dok prvoplasirana Fiorentina ima osam.

Ipak, Čukarički je za vikend prekinuo neprijatnu seriju od četiri vezana poraza u svim takmičenjima savladavši Radnički iz Niša sa 2:0, pogocima Đorđevića i Kovača, tako da se u taboru ''belo-crnih'' barem malo podigla atmosfera nakon dosta lošeg perioda.

Svestan toga koliko će večerašnji meč biti težak za njegove pulene je i trener domaćina, Igor Matić.

- Pred nama je novi izazov. Igramo protiv velikog tima. Većina igrača su reprezentativci svojih zemalja. Ferencvaroš je favorit, ali i mi imamo nadu, želju i ambicije. Nismo imali vremena mnogo da spremamo ovaj meč. Pokušali smo da se osvežimo posle utakmice u Nišu. U svakom slučaju, izvukli smo pouke iz nekih prethodnih utakmica. Nadam se povoljnom rezultatu.

Sa druge strane, Ferencvaroš i dalje ne zna za poraz u Ligi konferencija. Jedini trijumf gosti su ostvarili upravo protiv Čukaričkog na otvaranju kada su predvođeni Barnabašom Vargom slavili sa 3:1, a nakon toga su odigrali tri vezana remija.

Dva puta su delili plen sa Genkom, uz remi sa Violom.

To znači da će u poslednjem kolu igrati sa četom Vinčenca Italijane, tako da je pobeda imperativ za mađarskog šampiona kako bi imao što bolje šanse za prolazak u narednu fazu.

''Zeleni'' ne blistaju u poslednje vreme, ne znaju za pobedu na poslednja četiri duela u svim takmičenjima (dve pobede, isto toliko poraza), tako da šansa da Čukarički može do prvih bodova sigurno postoji.

Ipak, Dejan Stanković ne gubi moral nakon nekoliko loših rezultata i istakao je da je večerašnji duel jako bitan za njegov tim.

- Ovo nam je možda i najvažnija utakmica. Ni prethodne nisu bile lake. Znamo naš cilj i šta nam je činiti. U poslednje vreme igramo dobro, ali ubiramo malo bodova. Nadam se da ćemo biti pravi.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Marija, dok će u redovima gosta meč propustiti Halmaj i najbolji strelac ekipe Barnabaš Varga.

Kvota na Ferencvaroš je zadovoljavajuća, tako da predlažemo čist fiks bez golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)