TSC ZAVRŠIO EVROPSKU ODISEJU: Sada čitav fokus prebacuje na domaće prvenstvo u kojem je uhvatio zalet

V.M.

18. 12. 2023. u 10:00

NA prvoj od dve današnje utakmice Superlige Srbije, izabranici Žarka Lazetića će u okviru 19. kola dočekati ekipu Javora (16.00).

ТСЦ ЗАВРШИО ЕВРОПСКУ ОДИСЕЈУ: Сада читав фокус пребацује на домаће првенство у којем је ухватио залет

Tanjug/AP

TSC je preko nedelje imao poslednju priliku da osigura proleće u Evropi, gostovao je Olimpijakosu pred praznim tribinama u Pireju i bila mu je potrebna pobeda, ali do nje nije uspeo doći.

''Crveno-beli'' su bili bolji rival od samog starta i u jednom trenutku su vodili sa 4:0, ali srpski predstavnik je barem uspeo da ''ublaži'' poraz i na kraju je bilo 5:2 za grčkog velikana.

To je označilo kraj evropske odiseje TSC-a koji je na svom debiju u Ligi Evrope zauzeo poslednje mesto u grupi ''A'' sa samo jednim osvojenim bodom.

Sada fokus prebacuje na domaće prvenstvo u kojem trenutno zauzima treće mesto i igra dosta dobro u poslednje vreme. Proteklog vikenda je remizirao sa Radničkim iz Kragujevca, a pre toga je savladao Partizan i Radnički iz Niša.

Na pomenuta tri meča domaćin nije primio nijedan gol, a postigao ih je pet, ipak čak četiri su došla protiv ''crno-belih'' u trijumfu sezone na ''Stadionu Partizana''.

Ligaški mečevi posle evropskih utakmica nikad nisu laki, a to ni danas neće biti slučaj jer su Javoru očajnički potrebni bodovi nakon tri uzastopna poraza u svim takmičenjima.

Ekipa iz Ivanjice predvođena bivšim selektorom Srbije Radovanom Ćurčićem za cilj ima da se plasira u plej-of, ali nakon neuspeha protiv Novog Pazara i Čukaričkog pala je na 11. mesto na tabeli.

''Brđani'' su ih takođe izbacili iz Kupa Srbije (1:4) i iskusni menadžer će sigurno tražiti reakciju od svojih igrača na današnjem duelu.

Ipak, Javor igra veoma slabo na gostovanjima ove sezone i na devet utakmica na strani ostvario je samo jednu pobedu, a mi verujemo da će mu TSC naneti četvrti uzastopni poraz.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!