LUKA JOVIĆ NAPADA "BOGINJU": Milanezi žele osvetu za prvenstveni poraz od Atalante

O. M.

10. 01. 2024. u 15:37 >> 15:38

MILAN i Atalanta sastaju se ove srede od 21 čas na stadionu "San Siro" u okviru četvrtfinala italijanskog Kupa.

ЛУКА ЈОВИЋ НАПАДА БОГИЊУ: Миланези желе освету за првенствени пораз од Аталанте

FOTO: Profimedia

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu protiv Fiorentine koja je u utorak posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Bolonju.

Milanezi su u poslednjih osam ušli preko Kaljarija koga su u osmini finala savladali sa 4:1 na istom ovom stadionu. "Boginja provincije" je bila bolja od Sasuola rezultatom 3:1.

Milan posle devetnaest odigranih kola u Seriji A sa 39 osvojenih bodova zaostaje devet bodova za liderom Interom i sedam za drugoplasiranim Juventusom i realno je jedini koji može da se umeša u borbu za titulu s ovim dvojcem.

Trenutna forma "rosonera" pokazuje da su oni sposobni za to, sa pet pobeda u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, uključujući i ubedljiv trijumf od 3:0 na gostovanju Empoliju u prošlom kolu. U tom meču Milan je dominirao od početka do kraja meča, a trener Stefano Pijoli nije pružio priliku srpskim internacionalcima Luki Joviću i Jan Karlu Simiću.

Obojica bi danas mogli da startuju, s tim što je Jović izvesniji i verovatno će zaigrati ispred Kristijana Pulišića i Šake Traorea. Pioli ima dosta problema u srcu odbrane gde je osim Jan Karla veteran Simon Kjaer jedini raspoloživi centralni bek. Na prethodnim utakmicama s njim u tandemu je igrao Tio Ernandez koga je Pioli prekomandovao sa levog beka, ali moguće da će se danas odlučiti za mladog Srbina koji je opravdao poverenje svaki put kada mu je ukazano.

Jedini poraz u ovom periodu Milan je doživeo upravo od današnjeg protivnika. Atalanta je slavila u Bergamu sa 3:2, pre mesec dana. Luka Jović doneo je Milanu izjednačenje na 2:2 u 80. minutu, ali je pobedu "boginji" doneo Kolumbijac Luis Mjuriel u petom minutu nadoknade.

Izabranici Stefana Piolija kod kuće su ove sezone izgubili samo dve utakmice u prvenstvu, od Udinezea i od Juventusa, a primili su samo pet golova.

S druge strane, Atalanta je sa 30 osvojenih bodova iz 19 odigranih mečeva na šestom mestu u Seriji A. Kako sada stvari stoje, izabranici Đanpjera Gasperinija boriće se u prvenstvu za četvrto mesto sa Fiorentinom, Bolonjom, Napolijem i rimskim klubovima.

Atalanta, slično Milanu, ima samo jedan poraz u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. U svom poslednjem meču remizirali su 1:1 na Olimpiku protiv Rome.

Uprkos tome što su vodili od osmog minuta golom Tena Kopmejnersa, a Roma izjednačila pola časa kasnije preko Dibale iz kaznenog udarca, fudbaleri Atalante na kraju su morali da budu zadovoljniji remijem od "vučice" koja je bila bolja.

"Boginja provincije" tipično igra lošije na strani, van Bergama nisu pobedili od oktobra meseca. Ipak, protiv Milana na "San Siru" ima zavidan bilans u poslednjih deset susreta - tri pobede i četiri nerešene uz tri poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,35) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave