ŠVEDSKA TRAŽI SELEKTORA I NOVOG IBRU: Estonci bez pobede u kvalifikacijama ipak još mogu na EURO

O. M.

12. 01. 2024. u 13:16

ŠVEDSKA i Estonija odigraće ovog petka prijateljsku utakmicu na Kipru. Susret je zakazan za 19 časova na stadionu Stelios Kirjakides u Pafosu.

ШВЕДСКА ТРАЖИ СЕЛЕКТОРА И НОВОГ ИБРУ: Естонци без победе у квалификацијама ипак још могу на ЕУРО

EPA/EFE

S obzirom na to da ovo nije termin predviđen za reprezentacije, Švedska i Estonija će biti uskraćeni za usluge igrača iz inostranih liga u kojima na snazi nije zimska pauza. To će biti prilika za mlade neafirmisane igrače iz domaćih liga da dobiju minutažu u nacionalnim timovima.

Zanimljivo je da su se ove dve reprezentacije sastale u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO. Švedska je pobedila golovima Klasena i Forsberga, ali joj ta tri boda nisu pomogla da se kvalifikuje. 

Vikinge sigurno nećemo gledati na EP jer nisu uspeli da izbore ni baraž, što je s druge strane uspelo Estoniji, kao najbolje rangiranoj ekipi iz D divizije Lige nacija.

Teško je očekivati da će "plavi" u konkurenciji Poljske, Velsa i Finske izaći kao pobednici "staze A" baraža, ali i ovo je za njih veliki uspeh, kao i povratak u C diviziju.

Neuspeh u kvalifikacijama za EURO označio je kraj selektorskog posla za Janea Andersena koga na klupi Švedske A reprezentacije privremeno menja selektor mlade reprezentacije Danijel Bakstrem.

Opšti utisak u Švedskoj posle Andersenovog odlaska je da je taj potez okasnio dve godine i da je ranije trebalo krenuti u smenu trenera i potragu za novim predvodnikom ekipe. Zvezdice Dejan Koluševski i Aleksander Isak nisu ipak igrači takvog profila. Ali ko uopšte i može da zameni Ibru?

Selektor ženske reprezentacije Australije Toni Gustafson glavni je kandidat za stalni posao selektora Švedske, ali tek posle OI u Parizu gde "matilde" imaju ambiciju da odu bar stepenik više nakon što su osvajale četvrta mesta na poslednja dva velika takmičenja, SP u Australiji i OI u Tokiju.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,08)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!