"BELI" NE ZNAJU KAKO PROTIV "PONOSA PERSIJE": Iran i UAE bore se za prvo mesto u grupi C

O. M.

23. 01. 2024. u 11:23 >> 11:32

IRAN i Ujedinjeni Arapski Emirati sastaju se u derbiju trećeg kola grupe C Azijskog kupa.

БЕЛИ НЕ ЗНАЈУ КАКО ПРОТИВ ПОНОСА ПЕРСИЈЕ: Иран и УАЕ боре се за прво место у групи Ц

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica se igra od 16 časova na stadionu "Edžukejšen siti" u Al Rajanu. Već je poznato da će drugoplasirana ekipa iz ove grupe u borbi za četvrtfinale igrati sa Tadžikistanom, a pobednika grupe očekuje duel sa trećeplasiranim iz grupa B ili F, gde je još mnogo toga otvoreno.

Iran je lider grupe sa šest bodova i tim maksimalnim učinkom iz prva dva kola obezbedio je plasman u nokaut fazu. Izabranici Amira Galenoja savladali su Palestinu u prvom kolu sa 4:1, a Hong-Kong u drugom sa 1:0.

Iranu će ovo biti osmi uzastopni Azijski kup na kome su se plasirali u nokaut fazu. "Tim meli" samo jednom nije uspeo da prođe grupu na završnom turniru, 1992. godine kada se igralo u dve grupe po četiri ekipe.

Pobeda protiv Hong-Konga bila je četvrta uzastopna, u seriji od 15 utakmica bez poraza za Iran, koji je poslednji put izgubio još na Mundijalu u Kataru od seleksije SAD.

Za razliku od Dohe u kojoj je izgubila obe utakmice na prošlom Svetskom kupu, Al Rajan je bio srećan za selekciju IRana, koja je u ovom gradu, doduše ne i na ovom stadionu, pobedila Vels sa 2:0. Bila je to ona neverovatn utakmica u kojoj je "ponos Persije" oba gola postigao u dubokoj nadoknadi vremena.

UAE su u prvom kolu bili bolji od Hong-Konga 3:1, da bi u drugom pomalo nesrećno izgubili dva boda od Palestine, koja je izjednačila autogolom jednog od igrača "belih".

Bila je to tek druga utakmica u poslednjih deset koju izabranici Paola Benta nisu pobedili.

Protiv Irana "belima" niako ne ide, jer su izgubili svih pet poslednjih susreta.

NAŠ PREDLOG: Iran - UAE 1X&0-2 (kvota 1,78)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)