"OSTRVLJANI ĆE IGRATI ZA RIVU: "Bikovi" odmorni i kompletni dolaze na Sardiniju

O. M.

26. 01. 2024. u 08:13

TORINO gostuje Kaljariju u 22. kolu italijanske Serije A.

ОСТРВЉАНИ ЋЕ ИГРАТИ ЗА РИВУ: Бикови одморни и комплетни долазе на Сардинију

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na "Sardenja areni" od 20 časova i 45 minuta. 

"Ostrvljani" već četvrti dan oplakuju svoju najveću legende, najboljeg strelca italijancke fudbalske reprezentacije svih vremena, trostrukog "kapokanonijerea" Serije A i čoveka koji je Kaljariju 1970. godine doneo jedinu titulu šampiona Italije - Điđija Rivu.

Kaljari je 17. na tabeli Serije A sa 18 bodova, samo jednim više od Verone koja je prva ispod crte. U prošlom kolu poraženi su od Frosinionea sa 3:1, iako su do 64. minuta vodili sa 1:0. Bio je to kraj mini-serije od tri utakmice bez poraza. Srećom po njih, poraz Verone od Rome zadržao ih je iznad zone ispadanja, bar za sada, ali čekaju ih teški ispiti u vidu utakmica protiv dva prestonička kluba koji jure evropske kvalifikacije slede nakon ovog okršaja sa Torinom, oni će očajnički želeti da obezbede maksimum bodova ovde.

Domaći teren je oduvek bio jedan od velikih pluseva Kaljariju pa će tako i ove sezone, ako opstanu u ligi, igre na ovom stadionu biti najzaslužnije za to.

"Ostrvljani" su neporaženi u poslednjih šest utakmica ovde (četiri pobed i dva nerešena). Tri od tih pobeda došle su nakon šro je protivnik vodio.

Torino ulazi u ova jmeč posle remija bez golova protiv Đenove. "Bikovi" mogu da se pohvale trećom najboljom odbranom u Seriji A sa 18 primljenih golova. Samo su prve dve ekipe, Inter i Juventus primili manje, a istovremeno "nerazuri" i "bjankoneri" su jedina dva tima koji su više puta uspeli da sačuvaju mrežu od izabranika Ivana Jurića.

S druge strane, napad je neubedljiv i to je glavni razlog zašto ekipa nije bolje plasirana.

Torino je neporažen u Novoj godini, jer je pre remija sa Đenovom deklasirao jo uvek aktuelnog šampiona Napoli sa 3:0. Sanabrija, Vlašić i Buonđorno su rtesli mrežu Napolitanaca na tom meču, ali je epitet igrača utakmice pripao dvostrukom asistentu Duvanu Zapati.

Iako dobro popunjeni na svim ofanzivnim pozicijama, ekipi Kaljarija Klaudija Ranijerija će nedostajati nekoliko napadača za utakmicu u petak: Gaetano Oristanio i Eldor Šomurodov su povređeni, dok Žito Luvumbo predstavlja Angolu na Afričkom kupu nacija.

Još jedan napadač, Đanluka Lapadula, nedavno se vratio posle povrede i sada bi opetmogao da uđe sa klupe.

Torino će verovatno izvesti istih 11 kao u prethodnoj utakmici. Igrači su imali priliku da se odmore jer je Torino pauzirao prošli vikend zbog obaveza njegovog rivala Lacija u Superkupu Italije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)