NJUKASL JE U VELIKOM PROBLEMU: Mogu li ''kolibari'' to da iskoriste i usput se osvete za poraz iz prvog dela sezone?

V.M.

27. 01. 2024. u 08:55

U četvrtoj rundi FA kupa imaćemo još jedan premijeligaški duel u kojem će Fulam na ''Krejven kotidžu'' dočekati Njukasl (20:00)

ЊУКАСЛ ЈЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Могу ли колибари то да искористе и успут се освете за пораз из првог дела сезоне?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je na razočaravajuć način eliminisan iz polufinala EFL kupa od strane Liverpula (2:3 ukupan rezultat), Fulam sada mora brzo to da zaboravi i prebaci fokus na FA kup koji mu je jedina  šansa ove sezone za osvajanje velikog trofeja koji i dalje nije uspeo da podigne u svojoj dugačkoj istoriji. 

Kolibari su napredovali dalje od četvrtog kola samo jednom u poslednjih šest izdanja najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, ali taj izuzetak se desio prošle godine, kada su stigli do četvrtfinala pre nego što su ih eliminisao eventualni finalista Mančester junajted.

Generalno gledano Fulam ne igra dobro protiv Njukasla tako da će danas imati težak zadatak, nije ga savladao na poslednjih sedam međusobnih duela, ukljujučujući onaj iz prvog dela sezone kada su ''svrake'' bile ubedljive na ''Sent Džejmsis parku'' sa 3:0, mada vredi napomenuti da su skoro 70 minuta igrali sa igračem više nakon isključenja Himeneza.

Ipak, ono što četi Marka Silve daje samopouzdanje da može do rezultata je činjenica da igraju veoma dobro kod kuće i slavili su na pet od minulih sedam duela na ''Krejven kotidžu''.

Nakon što je ispao iz Lige šampiona, pretrpeo četiri uzastopna poraza u ligi pred ovaj meč i eliminacije iz Liga kupa na penale u Čelsiju u četvrtfinalu, FA kup predstavlja jedinu preostalu šansu Njukasla za trofej u sezoni 2023/24. 

Međutim, sa dugačkom listom povređenih i izgledom da će zbgo finansijskog fer-pleja morati da prodaju ključne igrače ako žele da ulože u tim, raspoloženje je na niskom nivou u redovima gostiju.

FA kup nije dobro takmičenje za ''crno-bele'' u poslednje vreme jer su u proteklih 17 izdanja samo jedanput prolazili u petu rundu, tako da je večeras tradicija protiv njih.

Jedina pozitivna stvar za ''svrake'' je to što su u prošlom kolu bile bolje od večitog rivala Sanderlenda sa kojim su se sastale prvi put nakon dugih osam godina (3:0).

Trener Edi Hau je pod velikim pritiskom, njegova četa ne beleži očekivane rezultate, a sve se više po britanskim medijima piše da uprava razmišlja da ga zameni Žozeom Morinjom koji je skoro otpušten iz Rome.

Što se tiče izostanaka kod domaćina neće biti Basija, Ivobija i Balo Turea koji imaju obaveze na Afričkom kupu nacija.

Sa druge strane, meč će propustiti Poup, Tonali. Žoelinton, Vilok, Andreson, Marfi, Barns, Kalum Vilson i Target.

Verujemo da ćemo gledati ujednačen meč i očekujemo da oba tima zatesu mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave