"ORLOVI" FAVORITI IZ SENKE: Burkina Faso postigla samo jedan gol iz igre na celom prvenstvu

O. M.

30. 01. 2024. u 10:11

MALI i Burkina Faso igraju pretposlednji meč osmine finala Afričkog kupa nacija. Sastaju se od 18 časova na stadionu "Amadu gon Kulibali" u Kortogu.

ОРЛОВИ ФАВОРИТИ ИЗ СЕНКЕ: Буркина Фасо постигла само један гол из игре на целом првенству

FOTO: EPA

Mali je osvojio prvo mesto u svojoj grupi, a za to mu je bila dovoljna jedna pobeda. Savladali su Južnu Afriku na startu, a u nastavku odigrali nerešeno sa Tunisom i Namibijom.

"Orlovi" su pred početak AFKON-a slovili za jednog od favorita iz senke, a nakon što je ispalo nekoliko "pravih" favorita, uključujući i finaliste sa prošlog šampionata Crnog kontineta, Mali je sada odmah iza Maroka, Nigerije i domaćina Obale Slonovače, doduše sa dosta većom kvotom od pomenute tri reprezentacije.

Mali je vezao 11 utakmica bez poraza. Od poslednje 23 utakmice izgubili su samo dve, od Gambije 1:0 u kvalifikacijama za AFKON i od Alžira 4:0 u prijateljskoj.

S druge strane, Burkina Faso je osvojila drugo mesto sa četiri boda, iza Angole, a ispred Mauritanije i Alžira.

"Pastuvi" će imati težak zadatak da odbrane četvrto mesto sa prošlog Afkona. Moraće da se orijentišu na odbranu i nadaju se nekom prolazu na penale, pošto od napada nemaju neku korist. Do sada su postigli samo jedan pogodak iz igre i dva sa bele tačke, a ako se zna da je odbrana Malija dozvolila samo po jedan šut na gol i Tunisu i Mauritaniji, jasno je da se ni "pastuvi" neće naigrati ispred gola Đigija Dijare.

NAŠ PREDLOG: Mali - Burkina Faso 1&0-3 (kvota 2,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!