DVOBOJ NEPORAŽENIH: Ko je jači, odbrana "grifona" ili napad "boginje provincije"?

O. M.

11. 02. 2024. u 12:38

DVE ekipe koje nisu izgubile od početka 2024. godine sastaju se u derbiju 24. kola italijanske Serije A.

ДВОБОЈ НЕПОРАЖЕНИХ: Ко је јачи, одбрана грифона или напад богиње провинције?

Foto: Profimedia

Đenova, koja za poraz ne zna od nesrećnog protiv Monce, kada je umesto pobede od tri ili četiri gola razlike na kraju izgubila sa 1:0, dočekuje Atalantu koja je poslednji put poklekla protiv Bolonje.

Niz "grifona" iznosi osam utakmica u Seriji A. Tri pobede i pet remija doveli su u sredinu tabele ekipu koja je ne tako davno strepila za opstanak u svojoj prvoj sezoni posle povratka iz Serije B. Sve je počelo remijem protiv Juventusa sredinom decembra, kada je Gudmundson anulirao prednost u koju je "Staru damu" doveo Kijeza. Na domaćem terenu, Đenova je bez poraza još duže - osam utakmica, od početka oktobra kada je ovde minimalnu pobedo ostvario Milan. A izgubili su "grifoni još samo jedan meč na "Marasiju", u prvom kolu od Fjorentine.

Taj poraz  i istovetan (1:4) od Rome na "Olimpiku" jedine su dve utakmice u kojima je Đenova ove sezone primila više od dva gola. Gde bi danas bio kraj četi Alberta Đilardina da napad bar približno sledi odbranu u kvalitetu.

Atalanta tih roblema nema. Napad "boginje provincije" je četvrti najubojiti u ligi, iza Interovog, Milanovog i Rominog. 

Zato je tim iz Bergama na dobrom putu da ostvari osmi uzastopni plasman u prvih sedam u Seriji A. Oni su pobedili u devet od poslednjih 11 mečeva, uz po jedan remi, od konkurenta u borbi za četvrto mesto Rome, i poraz, od preporođene Bolonje koja je takođe u igri za najviši plasman.

Od maja 2016, Atalanta je izgubila samo jedan od 14 međusobnih susreta sa Đenovom (devet pobeda, četiri remija) a u četiri od poslednjih pet je sačuvala svoju mrežu.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)