PSŽ SVE KARTE BACA NA LIGU ŠAMPIONA: ''Sveci'' bi konačno da se popnu na tron Evrope!

V.M.

14. 02. 2024. u 08:00 >> 07:58

U prvoj utakmici osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja fudbaleri PSŽ-a će na ''Parku prinčeva'' ugostiti Real Sosijedad (21.00).

ПСЖ СВЕ КАРТЕ БАЦА НА ЛИГУ ШАМПИОНА: Свеци би коначно да се попну на трон Европе!

FOTO: Tanjug/AP

Parižani već godinama neuspešno pokušavaju da osvoje Ligu šampiona, jedini trofej koji im fali u bogatim vitrinama, a kako su već ubedljivo prvi na tabeli francuskog prvenstva, mogu u potpunosti da se fokusiraju na nokaut fazu ovog takmičenja.

Luis Enrike je za vikend odmarao nekoliko nosilaca igre, poput Mbapea i Markinjosa protiv Lila (3:1), i jasno je da je glavni cilj ove ekipe osvajanje Lige šampiona.

Ova sezona im može biti najizglednija šansa koju će imati za to u narednih nekoliko godina jer najboljem fudbaleru sveta Kilijanu Mbapeu ističe ugovor na leto i veliko je pitanje da li će nastaviti svoju karijeru u dresu ''svetaca''.

Osmina finala je umela da bude veliki problem za Parižane u prošlosti, pet od sedam poslednjih učešća završavali su u njoj, a čak tri od tih pet puta eliminisale su je ekipe iz Španije i moraju biti na oprezu iako su veliki favoriti u ovom dvomeču.

Francuski šampion je nastupao u ''grupi smrti'' gde je bio sa Milanom, Dortmundom i Njukaslom. Zauzeo je drugo mesto i imao je dosta sreće na žrebu jer je izbegao ekipe poput Reala, Sitija i Bajern i realno gledano dobio ''najpovoljnijeg'' rivala od svih osvajača grupa.

Koliko su oni imali sreće, Baskijci nisu jer su zauzeli prvo mesto u grupi ''D'', a kao ''nagradu'' za to dobili su najtežeg mogućeg rivala.

Forma takođe nije na strani gostiju koji ne igraju dobro kao u prvom delu sezone i doživeli su pad u najgorem mogućem trenutku.

Na poslednja četiri duela u svim takmičenjima ne znaju za pobedu, odigrali su tri remija uz poraz od Osasune za vikend i očekuje se da danas bunkerom pokušaju da uspore razigrane Parižane i tako obezbede što povoljniji rezultat pred revanš na ''Anoeti''.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju određenih problema.

Domaćini će biti bez Nuna Mendeša, Kimpembea, Kurzave, Škrinjara i Serhija Rika, dok će sa druge strane meč propustiti Elustodno, Odriozola, Fernandez, Munjoz, Beker i Merkelanz.

Parižani su naletu, ne znaju za poraz od novembra i ne smeju da propuste priliku da pred svojim navijačima naprave lepu zalihu pred revanš u Baskiji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost