DRAMA VAN TERENA NE REMETI PSŽ: ''Sveci'' ne znaju za poraz od novembra, ali ako neko zna kako da ih savlada to su gosti iz Bretanje

V.M.

25. 02. 2024. u 08:10

DERBI 23. kola francuske Lige 1 igra se na ''Parku prinčeva'' gde će vodeći PSŽ ugostiti razigrani Ren (17:05).

ДРАМА ВАН ТЕРЕНА НЕ РЕМЕТИ ПСЖ: Свеци не знају за пораз од новембра, али ако неко зна како да их савлада то су гости из Бретање

Foto Profimedia

Uprkos sjajnim rezultatima među kojima je pobeda nad Sosijedadom (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, mira nema za Parižane koji će po pisanjima svih relevantnih sportskih medija ostati bez najboljeg fudbalera današnjice Kilijana Mbapea koji je odlučio da na leto nakon dugih šest sezona napusti francusku prestonicu.

Kao sledeća destinacija najviše se spominje Real Madrid kojem je izgleda nakon nekoliko neuspeha konačno pošlo za rukom da privuče superzvezdu u ''kraljevski klub''.

Mbape još zvanično nije prešao nigde, nije potpisao predugovor ni sa jednim timom i verovatno to neće ni učiniti do kraja sezone jer želi da se fokusira na osvajanje jedinog trofeja koji nedostaje ''svecima'' u bogatim vitrinama kluba, Lige šampiona.

Igre čete Luisa Enrikea govore da je mogu da dođu do njega, jer izgledaju zaista dobro na terenu. Poslednji poraz doživeli su još u novembru i nisu izgubili na poslednjih 18 utakmica, a današnji derbi dočekaće u seriji od pet vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Ono što će biti zanimljivo ispratiti je da li će se Mbape naći u startnoj postavi jer to nije bio slučaj protiv Nanta proteklog vikenda i mnogi su počeli da spekulišu da je Enrike već počeo da ''gradi'' tim bez njega, mada je veća verovatnoća da ga je samo odmarao protiv dosta slabijeg protivnika jer je par dana pre toga odigrao punih 90 minuta protiv Sosijedada u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Sa druge strane, u odličnoj formi nalazi se i Ren koji je vezao šest pobeda u Ligi 1, a generalno gledano je ostvario devet trijumfa na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima.

Žulijan Stefan radi sjajan posao od kada je preuzeo tim, pronašao je ulogu svakom fudbaleru i njegov tim izgleda odlično na terenu.

Ipak, zbog slabih nastupa u prvom delu sezone ''crveno-crni'' su tek sedmi na tabeli i malo im fali da zauzmu neko od mesta koja vode u Evropu iduće godine, mada u kakvoj se formi nalaze verujemo da će ''pucati'' na to da se plasiraju u Ligu šampiona jer im četvrtoplasirani Lil beži ''samo'' četiri boda.

Ono što je evidentno je da od dolaska Stefana na klupu Ren igra dosta otvoreniji fudbal, na gol više i na njegovim mečevima pada veliki broj pogodaka u 2024. godini.

Takođe, skorija tradicija međusobnih duela ovih timova je na strani gostiju koji su na poslednjih pet mečeva ostvarili tri pobede uz dva trijumfa Parižana.

Što se tiče izostanaka, Enrike ne može da računa na Kimpembea, Škrinjara, Kurzavu, Rika i verovatno Marikinjosa, dok će kod Rena meč propustiti Enco la Fe, Nagida i Rider.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!