"ŠEŠIRDŽIJE" SE RASPUCALE: "Građani" jure devetu uzastopnu pobedu u gostima

O. M.

27. 02. 2024. u 09:31

LUTON taun dočekuje Mančester siti u petom kolu Ef-Ej kupa. Utakmica se igra na stadionu "Kenilvort roud" od 21 čas.

ШЕШИРЏИЈЕ СЕ РАСПУЦАЛЕ: Грађани јуре девету узастопну победу у гостима

Foto: Profimedia

"Šeširdžije" su u trećem kolu eliminisale Bolton posle dve utakmice. U prvoj, na ovom stadionu bilo je 0:0, ali je Luton pobedio u gostima sa 2:1, iako je Bolton poveo u tom meču. U narednoj rundi Luton je gostovao Evertonu i opet pobedio sa 2:1.

S druge strane, branilac trofeja je u trećem kolu deklasirao Hadersfild sa 5:0, a u četvrtom je imao znatno teži zadatak, ali je golom Akea u 90. minutu savladao Totenhem u gostima sa 1:0.

Luton je u nizu od tri uzastopna poraza i četiri utakmice bez pobede. Januar je za njih bio fantastičan i činilo se da će ta forma potrajati, ali je februar do sada bio loš.

Vratili su se u zonu ispadanja sa 20 bodova. Nakon što je Evertonu vraćeno četiri boda, od ranije oduzetih 10, za "karamelama" više ne zaostaju bod nego pet, a najbliži im je sada Notingem forest sa 24 boda. Istine radi, Luton ima utakmicu manje od ovih ekipa, kao i od Brentforda koji se uglavio između njih.

Posle Mančester sitija očekuje ih nimalo lak ligaški zadatak protiv Aston vile, a kako je borba za opstanak u prvom planu, a u Kupu "šta se uradi", moguće je da menadžer Rob Edvards večeras izvede kombinovani sastav.

Sedam od Lutonovih poslednjih osam utakmica je došlo "oba tima daju gol", a svih poslednjih sedam je završeno sa tri ili više golova. Četiri od poslednjih pet su završili sa više od četiri gola.

Kod kuće su popustili i imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica.

Poslednji put Luton se plasirao u šesto kolo (četvrtfinale) FA kupa u sezoni 1993/94, a najveći uspeh im je finale iz 1959. godine.

Mančester siti je u subotu pobedio Bornmut i ostao na drugom mestu na tabeli Premijer lige, bod iza Liverpula i bod ispred Arsenala. "Građani" su produžili niz bez poraza na 17 utakmica u svim takmičenjima, a taj niz je počeo početkom decembra.

Menadžer Pep Gvardiola će verovatno rotirati tim u ovoj utakmici jer igraju veliki derbi protiv Mančester junajteda u nedelju.

U poslednje dve utakmice Siti nije primio gol, ali je u obe pobedio sa 1:0. U poslednje tri uzastopne utakmice nije postigao više od jednog gola jer je prethodno igrao 1:1 sa Čelsijem.

"Građani" su tri po meseca bez poraza u gostima, od gostovanja Aston vili početkom decembra, posle čega su nanizali osam pobeda.

Kako je već istaknuto, u nedelju će Siti ukrstiti koplja sa gradskim rivalom, a posle te utakmice nastavlja se niz težih ispita jer su im rivali Liverpul, Brajton i Arsenal. U međuvremenu imaju i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Kopenhagena koji bi trebalo da bude samo formalnost jer je Siti u Danskoj pobedio sa 3:1.

Poslednji susret ovih rivala završen je pobedom Sitija, nakon četiri uzastopna remija. Svih pet navedenih utakmica došlo je "oba tima daju gol".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&GG (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)