HRVAT PREPORODIO "GVOZDENE": Hajdenhajm sve bolji u gostima

O. M.

24. 02. 2024. u 11:02

UNION Berlin dočekuje Hajdenhajm i ima priliku da se pobedom u današenjem (15.00) meču na "Stadionu pored šumareve kuće" bodovno izjednači sa ovim rivalom.

ХРВАТ ПРЕПОРОДИО ГВОЗДЕНЕ: Хајденхајм све бољи у гостима

Foto: Profimedia

Nakon što je u periodu od septembra do novembra 2023. godine osvojio samo jedan bod od mogućih 30, Union Berlin je dramatično preokrenuo stvari, osvojivši 17 bodova u narednih deset kola. 

Preokret je doneo novi trener, Nenad Bjelica, koji je krajem novembra zamenio Ursa Fišera. Može se reći da su Berlinci u tom periodu imali sam ojedan kiks, poraz od Bohuma u gostima. Kod kuće su pod palicom hrvatskog stručnjaka izgubili samo u ligi šampiona od madridskog Reala i to sa 3:2 golom Sebaljosa u 90. minutu.

Tako su se za samo nekoliko nedelja izvukli sa dna i sada prvom ispod crte Kelnu beže čitavih osam bodova.

Bjelica je najviše utegao odbranu. "Gvozdeni" posle pomenutog poraza od Bohuma primili samo četiri gola na devet utakmica, a u Berlinu sam odva u poslednjih šest kola Bundeslige, nijedan na poslednje četiri utakmice.

Novi bundesligaš Hajdenhajm je, kako se sad čini, ispunio plan da ostane u ligi sa 11 bodova više od ugroženog Kelna. U prošlom kolu je strašni Bajer iz Leverkuzena zaustavio njihovu seriju od osam utakmica bez poraza, ali to nije pokvarilo utisak o ekipi Franka Šmita koji već 17 godina sedi na klupi "švaba", a od 2023. godine je rekorder kao trener koji najduže vodi neki nemački klub, bilo profesionalni ili amaterski. Taj rekord je proslavio pobedom nad Verderom prošlog septembra, prvoj bundesligaškoj u istoriji Hajdenhajma.

Slično kao i njihovi domaćini, Hajdenhajm je pokazao napredak u poslednje vreme, naročito kad je reč o igrama u gostima. Pošto je osvojio samo jedan bod na prvih sedam gostovanja, Hajdenhajm je od tada ostao neporažen na poslednja četiri gostovanja. U poslednjoj utakmici u tom nizu, Hajdenhajm je pobedio Verder sa 2:1. Bila je to prva dupla pobeda u kratkoj bundesligaškoj istoriji ovog kluba, a danas protiv Union Berlina ima priliku da ostvari i drug, jer su u prvom delu sezoni slavili sa 1:0.

inače, Hajdenhajm je u skorijoj istoriji redovno pobeđivao "gvozdene" u Cvajti, četiri pobede i dve nerešene u poslednjih šest drugogligaških okršaja.

NAŠ PREDLOG: Xpp (kvota 2,13)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!