FULAM ŠOKIRAO SVE NA ''OLD TRAFORDU'': Može li do novog trijumfa protiv povredama osakaćenih ''galebova''?

V.M.

02. 03. 2024. u 12:34

OSOKOLjENI pobedom nad Mančester junajtedom fudbaleri Fulama će ugostiti Brajton na ''Krejven kotidžu'' u standardnom premijerligaškom terminu od 16 časova po našem vremenu.

ФУЛАМ ШОКИРАО СВЕ НА ОЛД ТРАФОРДУ: Може ли до новог тријумфа против повредама осакаћених галебова?

FOTO: Tanjug/AP

Fulam je proteklog vikenda osvojio ogromna tri boda pobedivši Mančester junajted na ''Old trafordu'' pogotkom Aleksa Ivobija u samoj završnici meča (2:1). Ono što je još impresivnije je da su se nalazili u padu forme pre tog meča i taj trijumf im je bio tek drugi na poslednjih šest utakmica.

Sada su 12. na tabeli sa 32 sakupljena boda i bliži su plasmana u Evropu nego zoni ispadanja jer Brajton sedam bodova više od ''kolibara'' koji imaju sigurnih +12 u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Ono što je glavna odlika domaćina je igranje utakmica sa velikim brojem pogodaka i igra GG&3+ je bila prolazna na njihova minula četiri ligaška susreta.

Sa druge strane, Brajton igra po pricnipu toplo-hladno tokom čitave sezone i to je slučaj u 2024. godini. Na poslednjih pet premijerligaških mečeva ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza i remi sa Evertonom koji su odigrali proteklog vikenda na ''Ameksu'' (1:1).

Sredinom nedelje eliminisani su iz FA kup od strane Vulverhemptona (0:1), tako da će se u nastavku sezone fokusirati na prvenstvo i Ligu Evrope što je možda i dobra stvar za ''galebove'' koji nemaju dovoljno igrača da se bore na tri fronta.

Brajton je trenutno sedmi na tabeli, ali ovaj meč je jako bitan za njih ako žele da se zadže na mestima koja vode u Evropu jer ih očekuju susreti sa Liverpulom i Mančester sitijem u kojima će teško doći do bodova.

Što se tiče izostanaka, oba timaju problema sa povredama.

Domaćin će biti bez Paljinje i Himeneza, dok će kod gosta meč propustiti Gilmur, Marč, Žoao Pedro, Milner, Mitoma i Hinšelvud.

U prvom delu sezone današnji rivali su podelili plen na ''Ameksu'' rezultatom 1:1.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?