PSŽ ČUVA PREDNOST OD DVA GOLA NA ''ANOETI'': Mbape je u centru pažnje, da li će ponovo biti zamenjen na poluvremenu?

V.M.

05. 03. 2024. u 07:50

U revanš utakmici osmine finala Lige šampiona Real Sosijedad će pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka protiv PSŽ-a na svojoj ''Anoeti'' (21:00).

ПСЖ ЧУВА ПРЕДНОСТ ОД ДВА ГОЛА НА АНОЕТИ: Мбапе је у центру пажње, да ли ће поново бити замењен на полувремену?

FOTO: Tanjug/AP

Na prvom susretu španski predstavnik je dosta dobro otvorio meč, stvarao je šanse i može se reći da je bio kvalitetniji rival u prvom poluvremenu, ali u nastavku igre Parižani su ''dali gas''.

Prvi gol na meču posle odlične akcije iz kornera postigao je Kilijan Mbape u 58. minutu, dok je nešto kasnije Remi Barkola nakon dobro odrađenog konta-napada doneo PSŽ-u veliku prednost od dva gola pred revanš u San Sebastijanu.

Težak je zadatak pred domaćinima, koji postaje ''nemoguć'' ako pogledamo njegovu formu jer je od pomenutog prvog susreta ostvario samo jednu pobedu na četiri odigrane utakmica u svim takmičenjima.

Ispao je iz polufinala Kupa kralja i sve je dalji od top četiri u La ligi, tako da atmosfera nije baš najbolja u klubu pred večerašnji susret.

Može se reći da Sosijedad nije imao sreće na žrebu jer je grupni deo Lige šampiona završio kao prvoplasirani u grupi ''D'', a u osmini finala je dobio ubedljivo najtežeg protivnika u vidu Mbapea i družine.

Što se tiče gostiju potpuno su fokusirani na osvajanje Lige šampiona, jedinog trofeja koji im fali u bogatim vitrinama kluba. 

Pomaže im to što su ubedljivo prvi na tabeli francuskog prvenstva, tako da Enrike može odmarati ekipu za utakmice u najelitinijem evropskom takmičenju.

Upravo je to bio slučaj pre nekoliko dana kada je izveo kombinovan sastav u remiju sa Monakom (0:0), a u centru pažnje ponovo je bio Kilijan Mbape.

Najbolji fudbaler današnjice je zamenjen na poluvremenu, a onda je odlučio da ostatak meča pogleda na tribinama umesto sa svojim saigračima što je dodatno ''potpalilo'' priče o njegovom odlasku na leto kada mu ističe ugovor sa ''svecima''.

Na pres konferenciji pred ovaj meč Enrike je istakao da postoji mogućnost da ga ponovi izmeni na poluvremenu, a kako su novinari nastavili da ga ''bombarduju'' pitanjima o francuskom reprezentativcu izjavio je da više ne želi da odgovara na njih i dodao je da njegov tim očekuje veoma važna i teška utakmica na ''Anoeti''.

Osmina finala je umela da bude veliki problem za goste u prošlosti, pet od sedam poslednjih učešća završavali su u njoj, a čak tri od tih pet puta eliminisale su je ekipe iz Španije i moraju biti na oprezu iako su veliki favoriti zbog prednosti iz prvog duela.

Ako pogledamo formu Parižana, mogu imati dosta samopouzdanja pred ovaj meč jer su neporaženi još od početka novembra kada je bolji od njih bio Milan, što znači da su vezali  20 utakmica u svim takmičenjima bez poraza (14 pobeda, šest remija).

Oba tima imaju problema sa izostancima na večerašnjem susretu, domaćin će biti bez Merkelanza, Odriozole, Munjoza, Fernandeza i Barenčee, dok će kod gostiju meč propustiti Riko, Kurzava, Pereira, Kimpembe i Asensio.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, verujemo da će Sosijedad napasti od prvog minuta, što će otvoriti prilike za kontre brzonogih fudbalera PSŽ-a. Smatramo da je najbolji predlog gol-gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!