TREĆI OVOSEZONSKI OBRAČUN SPORTINGA I ATALANTE: Na prva dva je bilo golova, da li će to i večeras biti slučaj?

V.M.

06. 03. 2024. u 07:55

FUDBALERI Sportinga i Atalante večeras će odigrati prvi meč osmine finala Lige Evrope. Utakmica se igra u Lisabonu na ''Hose Alvaldeu'' sa početkom u 18:45.

ТРЕЋИ ОВОСЕЗОНСКИ ОБРАЧУН СПОРТИНГА И АТАЛАНТЕ: На прва два је било голова, да ли ће то и вечерас бити случај?

Profimedia

Ono što je posebno zanimljivo u vezi ovog dvomeča  je to što su se Sporting i Atalanta susreli u grupnoj fazi takmičenja. Na prvom susretu u Lisabonu ''boginja provincije'' je slavila sa 2:1, dok je u Begramu viđena podela bodova (1:1).

Ti rezultati su se pokazali kao krucijalni u borbi za prvo mesto koje je pripalo Atalanti, pa je Sporting do ove faze dogurao preko šesnaestine finala u kojoj je savladao ekipu Jang bojsa (3:1, 1:1).

Što se tiče forme pred današnji meč ona je na strani domaćina koji igra fantastičan fudbal i neporažen je na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima.

Za vreme tog niza upisao je impresvinih sedam pobeda, a uz njih je odigrao dva remija sa Jang bojsom i Rio Aveom.

Izabranici Rubena Amorima izgledaju odlično na terneu što se prikazuje i na rezultatima tima, jer pored odličnih igara u Evropi popularni ''lavovi'' zauzimaju prvo mesto na tabeli Primeira lige.

Porto im je za vikend učinio veliku uslugu kada je ''rastavio'' Benfiku sa 4:0, Sporting je to iskoristio trijumfom nad Farenseom od 3:2 i sada ima prednost od jednog boda u odnosu na drugoplasirane ''orlove'' od kojih je odigrao meč manje.

Sa druge strane, Atalanta je doživela blag pad u formi i dolazi u Lisabon posle dva uzastopna prvenstvena poraza. Prvo je očekivano bolji od nje bio Inter (0:4), ali nakon toga ''boginja provincije'' je doživela težak poraz od glavnog rivala u borbi za plasman u Ligu šampiona, Bolonje, koja je slavila na ''Gevis stadionu'' sa 2:1.

Zbog tih neuspeha pali su na šesto mesto tabele Serije A i zaostaju četiri boda za četvroplasiranom Bolonjom, dok je ispred njih i Roma koje je sakupila bod više.

Što se tiče izostanaka sa večerašnjeg duela, pored prvog golmana Adana domaćini će biti i bez veoma bitnog štopera Gonzala Ignasija, sa druge strane Atalanta nema problema sa povredama i trener Gasperini bi trebao imati čitav roster na raspolaganju.

Očekujemo još jedan zanimljiv meč u režiji ovih timova i verujemo da će kao i na prva dva susreta igra |1-3&||1-3 biti prolazna.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)