"BOGINJA PROVINCIJE" U KRIZI REZULTATA: Lisabonski "lavovi" pobeđuju na svim frontovima

O. M.

14. 03. 2024. u 10:58

SVE je otvoreno u Atalanti gde istoimeni domaći tim dočekuje lisabonski Sporting posle 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ У КРИЗИ РЕЗУЛТАТА: Лисабонски лавови побеђују на свим фронтовима

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" je u zao čas upala u krizu igre i rezultata. Imaju pet utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a pred njima su utakmice protiv Sportinga, polufinale Kupa Italije protiv Fiorentine i utakmice protiv Fiorentine i Napolija u Seriji A, koje mogu značajno da utiču na konačan redosled tabele italijanskog šampionata.

Ekipa koju s klupe predvodi Đanpjero Gasperini trenutno je šesta u Seriji A sa 47 bodova, četiri manje od četvrtoplasirane Bolonje, ali samo bod manje od petoplasirane Rome, a kako trenutno stoje stvari sa UEFA koeficijentima, Seriji A sledi peto mesto u Ligi šampiona.

Takođe, još uvek su u Kupu Italije i Ligi Evrope i ova sezona je i dalje veoma dobra za njih, ali važno je da što pre prekinu ovaj neprijatni niz od pet utakmica bez pobede, kako bi tako i ostalo.

Četiri od poslednjih pet utakmica Atalante su ušle u "oba tima daju gol". Sedam od poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima došlo je "3+", a na svom terenu Atalanta je od novembra pretrpela samo jedan poraz, od Bolonje pre nekoliko dana.

Sporting je ove sezone na turbo pogon. "Lavovi" se nalaze na prvom mestu portugalske lige, u polufinalu su Kupa Portugala, gde su u prvoj utakmici pobedili Benfiku, a nalaze se u osmini finala Lige Evrope.

Neporaženi su u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima. U poslednjih 20 utakmica doživeli su samo jedan poraz.

Ruben Amorim radi neverovatan posao sa ovim timom. Stvorio je sjajan tim predvođen Viktorom Đekeresom koji je u poslednjih 10 utakmica postigao devet golova i imao dve asistencije. Očekuje se da će Šveđanin mađarskih korena biti zvezda prelaznog roka, iako njegova reprezentacija neće učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Sporting je neporažen u gostima pet utakmica i postigao je dva ili više golova u svih pet. U četiri od tih pet utakmica postigli su tri ili više golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)