FENER BI DA ODRŽI KORAK ZA GALATOM: Današnji rival je već ''otkinuo bodove'' Tadiću i družini ove sezone

V.M.

03. 04. 2024. u 10:29

U okviru 31. kola turskog prvenstva fudbaleri Fenerhbačea će ugostiti Adanu Demirspor. Meč se igra na ''Šukru Sarakoglu stadionu'' sa početkom u 19.30.

ФЕНЕР БИ ДА ОДРЖИ КОРАК ЗА ГАЛАТОМ: Данашњи ривал је већ откинуо бодове Тадићу и дружини ове сезоне

Foto: Profimedia

Od samog starta turskog prvenstva bilo je jasno da će dva tima voditi bitku za titulu. Fener je napravio strahovito jak tim za turske standarde, ali isto se može reći za Galatu koja je u ovom trenutku uspešnija i ovo kolo je dočekala sa dva boda prednosti u odnosu na velikog rivala, a nakon jučerašnjeg trijumfa Ikardija i kompanije nad Hatajom razlika sada iznosi pet poena.

Matematika je jasna, Fenerbahče mora da slavi sve utakmice kako bi održao korak za gradskim rivalom i tako sa minusom od dva boda dočekao ''Interkontinentalni derbi'' koji će se igrati u samoj završnici sezone.

Zanimljivo je da domaćin bolje igra u gostima ove sezone, upisao je 14 pobeda uz samo jedan remi na strani, a taj remi je upravo odigrao protiv današnjeg rivala sredinom novembra kada je bilo 0:0 na ''Jeni Adana stadionu''.

Tadić i družina će biti orni da se danas osvete za taj ''kiks'' pred svojim navijačima i veru da mogu do pozitivnog rezultata daje im činjenica da se nalaze u seriji od pet vezanih pobeda u turskom prvenstvu.

Sa druge strane, Adana se takođe nalazi u dobrom ritmu pred ovaj meč i osvojila je sedam bodova na protekla tri susreta kojima je uspela do pobegne iz opasne zone na tabeli.

Doskoro je bila blizu zone ispadanja, ali tim dobrim rezultatima se izdigla na 12. mesto i sada ima osam bodova više od Gazijantepa koji je prvi tim ispod crte.

Ono što je karakteristično za ovu ekipu je to da voli da igra remije, čak 12 puta je igrala nerešeno ove sezone i jedino je Ankaragudžu više puta delio plen od njih (13).

Adana je dokazano težak rival i sa dosta samopouzdanja dolazi u Istanbul jer je proteklog vikenda ubedljivo savladala Sivaspor sa 4:1.

Iako će biti bez Freda koji je postigao dva gola protiv Trabzona (3:2), Fener mora da slavi kako bi održao korak za Galatom, ne sme sebi da dozvoli da razlika bude četiri ili pet bodova i zbog toga predlažemo keca uz golove jer domaćin ima najbolji napad lige (79 postignutih pogodaka).

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1.63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)