LIVERPUL NASTAVLJA POHOD NA "TRIPLU KRUNU": "Boginja provincije" je u zao čas zapala u krizu rezultata

O. M.

11. 04. 2024. u 10:12

LIVERPUL nastavlja pohod na tri trofeja ove sezone, večerašnjim nastupom u četvrtfinalu Lige Evrope protiv Atalante. Utakmica se igra od 21 čas na Enfildu.

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА ПОХОД НА ТРИПЛУ КРУНУ: Богиња провинције је у зао час запала у кризу резултата

EPA/EFE

"Redsi" su pokazali silu u prethodnoj rundi kada su u dva duelu sa praškom Spartom postigli čak 11 golova. U revanšu su pobedili sa 6:1, a četiri prva gola postigli su već posle 14 minuta, što je rekord Lige Evrope.

Posle toga je usledio šok, poraz od Mančester junajteda u Ef-Ej kupu, kojim su snovi od četvorostrukoj kruni pali u vodu. Pre četiri dana opet su "crveni đavoli" stali na put velikom rivalu jer su odigrali 2:2 u prvenstvu, remi koji je "redse" koštao pada na drugu poziciju, doduše na gol-razliku.

Malo je nedostajalo da Liverpul ostane i bez tog jednog boda, a da ne bude tako postarao se Mohamed Salah koji je golom sa bele tačke u 85. minutu poravnao rezultat na "Old Trafordu". Prethodno je Džarel Kuansa napravio pogrešan pas prema svom idolu Virdžilu van Dajku, što je Bruno iskoristio da donese vođstvo Junajtedu.

Menadžer "crvenih" Jirgen Klop i pred ovaj meč ima velikih problema sa sastavom tima. Nijedan od sedam povređenih igrača Liverpula neće biti spreman za prvu utakmicu četvrtfinala. Očekuje se da će se Alison, Trent Alekander-Arnold i Diogo Žota vratiti treninzima tek krajem ove nedelje, pa možda neko od njih i zaigra za vikend protiv Kristal palasa. Žoel Matip, Ben Doak i Tijago Alkantara su dugoročno odsutni, kao i Stefan Bajčetić, ali je Srbin sa španskim pasošem trenirao sa mladim timom i bliži se povratku. 

Atalanta je do četvrtfinala stigla preko Sportinga. Bilo je 1:1 u Lisabonu, a u revanšu na stadionu "Atleti azuri d Italija" gosti su poveli sa 1:0 u 30 minutu. Mučila se "boginja provincije" u narednih pola sata, ali je uspela preko Ademole Lukmana i Đanluke Skamake da dođe do preokreta.

Ovo je treće učešće Atalante u četvrtfinalu nekog od evropskih kupova i možda i najteži zadatak, iako ni prethodna dva puta nisu uspeli da prođu dalje. Pre dve godine ispali su od Red bul Lajpciga u ovoj fazi Lige Evrope nakon poraza kod kuće od 2:0 i 1:1 u Lajpcigu. U sezoni 2019/20. izgubili su od Pari Sen Žermena sa 2:1.

"Boginja" je vezala dva poraza. U prvoj utakmici polufinala Kupa Italije izgubili su od Fiorentine sa 1:0, pre nego što ih je Kaljari "okrenuo" na 2:1 i tako osvojio važne bodove u borbi za opstanak, dok je Atalantu dodatno udaljio od petog mesta, koje potencijalno vodi u Ligu šampiona. Roma im beži pet bodova, ali ima i utakmicu više, tako da to još nije izgubljena bitka, daleko od toga.

Što se tiče sastava, Atalanta će verovatno biti oslabljena odsustvom štopera Đorđa Skalvinija zbog povrede. Ostatak tima je spreman, uključujući i Tejna Kupmajnersa koji je ranije ove nedelje povezivan sa prelaskom u Liverpul.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)