MARSELJ - BENFIKA

O. M.

11. 04. 2024. u 11:00

U četvrtak je na programu prvi meč četvrtfinala Lige Evrope, u Lisabonu na stadionu "Da Luz" sastaju se Benfika i Marselj od 21 čas.

МАРСЕЉ - БЕНФИКА

Profimedia

Benfika je postigla istorijski uspeh postavši prvi tim koji se šest puta plasirao u četvrtfinale Lige Evrope. Njihov trijumf od 1:0 protiv Rendžersa u Glazgovu obezbedio je prolaz u sledeću rundu takmičenja sa ukupnim rezultatom 3:2.

Ipak, nedugo zatim, Benfika je pretrpela udarac porazima u dva uzastopna lisabonska derbija od Sportinga, čime je eliminisana iz polufinala Kupa Portugala, a propustila je i priliku da se bori za lidersku poziciju u šampionatu, s obzirom na to da je posle 28 kola zaostala za liderom četiri boda, uz utakmicu više.

Navijačima Benfike još bride obrazi i od poraza 0:5 od Porta, posle koga je trener ekipe Rodžer Šmit odbio da preuzme odgovornost i izvini se. Sada je pod velikim pristiskom da donese orlovima prvi plasman u polufinale Lige Evrope posle deset godina i tako bar malo oraspoloži portugalsku javnost, pre svega brojnu armiju Benfikinih navijača.

Naruku mu ide skor Benfike kod kuće kada je reč o evropskim utakmicama - 22 pobede i šest remija u poslednjih 28 izlazaka na teren "Luza".

Marselj ima jednu od lošijih sezona u novijoj istoriji kluba, a to potvrđuje i trenutni niz od četiri poraza u svim takmičenjima, uključujući i revanš protiv Viljareala (1:3) nakon ubedljive pobede od 4:0 u prvom meču.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,84)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU