"BAVARCI" I "TOBDŽIJE" ZA SPAS SEZONE: Tradicija je na strani nemačkog velikana

O. M.

17. 04. 2024. u 09:20

BAJERN iz Minhena pokušaće da spasi sezonu osvajanjem Lige šampiona, jedinog takmičenja u kome još ima šansu da osvoji trofej. Dočekaće ekipu Arsenala posle 2:2 sa londonskog "Emirejtsa".

БАВАРЦИ И ТОБЏИЈЕ ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Традиција је на страни немачког великана

FOTO: Tanjug/AP

Liga šampiona je jedina nada za Bajern da završi sezonu sa trofejom. Izgubili su u Superkupu na startu sezone od RB Lajpciga, ispali iz Kupa Nemačke od drugoligaša Sarbrikena, a titulu šampiona Nemačke izgubili su nedavno od Bajera iz Leverkuzena.

Ovo je jedna od najgorih sezona za Bajern u modernoj istoriji. Ali moglo bi biti malo bolje ako osvoje trofej Lige šampiona.

Bajern je u subotu na svom terenu pobedio Keln, što je bila prva pobeda u tri utakmice.

Nisu u dobroj formi i bore se ove sezone pod vođstvom Tomasa Tuhela. Nemački trener će napustiti klub na kraju sezone i Bajern će doživeti veliku transformaciju.

Glavni fokus je sada na Ligi šampiona. Uobičajeno je da Bajern igra loše u gostima u nokaut fazi. Izgubili su od Lacija, prošle sezone od Mančester sitija, a godinu dana ranije od Viljareala, često se dešavalo da Bajern doživi poraz na prvom gostovanju, ali na Alijanc areni skoro da je savršen.

Nemaju poraz kod kuće u poslednje tri sezone, što je niz koji traje 14 utakmica. Poslednji poraz kod kuće su imali od Pari Sen Žermena u sezoni 2020/21. i to im je bio jedini poraz kod kuće u poslednjih pet sezona u Ligi šampiona.

Arsenal je pretrpeo veliki udarac u nedelju u Premijer ligi. Doživeli su poraz od Aston Vile na Emiratima i sada Mančester siti ima sve u svojim rukama u trci za titulu.

Bio je to prvi poraz Arsenala nakon osam utakmica bez izgubljene u svim takmičenjima.

"Tobdžije" sada imaju veoma težak raspored u ligi i biće im veoma teško da prestignu Mančester siti i osvoje titulu.

Zbog toga i njima, poput Bajerna, ostaje da se "vade" na Ligi šampiona. Nije nemoguće da im i tu na put stane Mančester siti, šampion Evrope, s kojim bi mogli da se nađu u polufinalu, ako prežive "Alijanc arenu" večeras, a "građani" prebrode prepreku zvanu Real Madrid.

Ove sezone su pobedili na jednom gostovanju u ovom takmičenju i nisu uspeli da završe utakmicu bez primljenog gola.

Arsenal i Bajern sastajali su se relativno često u Ligi šampiona, ovo će im biti 14. susret u poslednjih četvrt veka. Mnogo više uspeha imaju Bavarci sa sedam pobeda, dok su po tri utakmice završene nerešenim ishodom i pobedom tobdžija. Pre prošlonedeljnog susreta igrali su u osmini finala u sezoni 2016/17, kada je Bajern ostvario dve pobede od po 5:1, ali je već u četvrtfinalu ispao od potonjeg šampiona Evrope Real Madrida.

Kao u prvoj utakmici, trener Bajerna Tomas Tuhel muku muči sa izostancima. Šestorici odranije povređenih igrača pridružio se Alfonso Dejvis koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave