''GOSPODARI GRADA'' MOGU DA SE POPNU U SAM VRH TABELE: Neće im biti lako protiv tradicionalno neugodnog rivala

V.M.

18. 04. 2024. u 09:25

U 18. kolu egipatske Premijer lige Keramika Kleopta će ugostiti Al Itihad. Meč se igra na ''Arab kontraktors stadionu'' u Kairu sa početkom od 16 časova.

ГОСПОДАРИ ГРАДА МОГУ ДА СЕ ПОПНУ У САМ ВРХ ТАБЕЛЕ: Неће им бити лако против традиционално неугодног ривала

Foto: Profimedia

Na polovini smo sezone u Premijer ligi i Al Itihad je u dosadašnjem toku prvenstva pokazao dosta dobre partije. Ovo kolo dočekuje na četvrtoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, pet manje od vodećih Piramidsa i danas ima priliku da se dodatno približi lideru, od kojeg je doduše odigrao meč više.

Između njih na tabeli su Enpi i Al Masri, a ukoliko bi gosti danas slavili pretekli bi ih na tabeli i tako se popeli na drugo mesto tabele egipatskog šampionata.

Popularni ''gospodari grada'' su krajem marta i početkom aprila vezali četiri meča bez poraza (po dve pobede i remija), ali ta njihova serija okončana je pre sedam dana jer ih je u prošlom kolu savladao Zamalek sa 3:0.

Sa druge strane, Kleopatra igra po principu ''toplo-hladno'' tokom čitave sezone, što se najbolje vidi u poslednjih pet utakmica na kojima je upisala dva trijumfa, uz isto toliko remija i poraz od Smuhe (0:1).

Ono što je glavna odlika domaćina je to da znatno bolje igra kod kuće nego u gostima. Nisu izgubili u 2024. pred svojim navijačima, a na sedam utakmica na ''Arab kontraktors stadionu'' upisali su tri pobede uz četiri nerešena rezultata.

Što se tiče međusobnih duela, današnji rivali susreli su se deset puta i prednost ima Keramika koja je slavila četiri puta naspram isto toliko remija i samo dva trijumfa Al Itihada.

Ovo će im biti treći obračun od starta sezone, a na prva duela su oba tima ostvarila po pobedu (po 1:0).

Kada igraju današnji rivali, golovi su retka pojava i samo su tri pogotka viđena na njihovih poslednjih pet duela.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)