ŠAMPION TRADICIONALNO LOŠE PROLAZI NA "VESTFALENU": Ako iko može da pobedi Bajer Leverkuzen to je Borusija

O. M.

21. 04. 2024. u 08:05

NOVI šampion Nemačke Bajer iz Leverkuzena gostuje Borusiji iz Dortmunda u prvoj utakmici otkad je osvojio naslov.

ШАМПИОН ТРАДИЦИОНАЛНО ЛОШЕ ПРОЛАЗИ НА ВЕСТФАЛЕНУ: Ако ико може да победи Бајер Леверкузен то је Борусија

FOTO: Tanjug/AP

Iako je Leverkuzen već obezbedio titulu, utakmica, koja je na programu od 17 časova i 30 minuta na stadionu "Vestfalen" nije bez rezultatskog značaja, pošto domaći tim vodi boru za četvrto mesto sa Red bul Lajpcigom koji je jučerašnjom pobedom na gostovanju Hajdenhajmju pobgao na plus tri.

Doduše, to bi se moglo ispostaviti kao bespotrebna trka, pošto će Nemačka verovatno dobiti peto mesto u Ligi šampiona, u kom slučaju će uz Leverkuzen, Bajern i Štutgart, u elitno takmičenje i Dortmund i Lajpcig.

Naravno, Dortmund je još u igri i u ovoj sezoni Lige šampiona i to kao polufinalista gde će odmeriti snage sa Pari Sen Žermenom. Pravo na ovaj dvoboj Dortmund je izborio pobedom od 4:2 u revanšu četvrtfinala protiv Atletiko Madrida.

Bez obzira na to, fudbaleri Dortmunda će želeti da postanu prva ekipa ove sezone koja će skinuti skalp Leverkuzenu. Dva puta su bili baš blizu poraza izabranici Šabija Alonsa, oba puta u Ligi Evrope, protiv Karabaga u revanšu osmine finala i protiv Vest hema u revanšu četvrtfinala, ali su uspevali da izjednače oba puta.

U Bundesligi, najduže je prednost protiv Bajera imala upravo Borusija, koja je na "Bajareni" u prvom delu prvenstva vodila sa 1:0 od petog do 79. minuta, a najbliže pobedi bio je Bajern koji je do šestog minuta nadoknade utakmice u Minhenu imao 2:1.

Borusija ima velikih probelma ove sezone kada igra kod kuće protiv timova koje su na tabeli iznad njih. Izgubili su na "Vestfalenu i od Bajerna (0:4) i od Štutgarta (0:1) i od Lajpciga (2:3).

Mnoge rekorde ove sezone oborio je Leverkuzen, a jedan od njih imaće priliku da dodatno porpave danas na "Vestfalenu". To je niz od sedam pobeda na gostovanjima u Bundesligi, ali da bi to ostvartili moraće da pobede u Dortmundu, a Borusija je tim protiv koga Bajer ima trenutno najduži niz bez pobede u ligi (jedan remi i dva poraza).

Dortmund je u sezoni 2022/23 na Vestfalenu pobedio sa 1:0, golom Marka Rojsa u desetom minutu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)