VELIKA DRAMA U ČEMPIONŠIPU: Tri kola pre kraja ne zna se ko će u Premijer ligu, Lids ima priliku da večeras napravi veliki korak ka njoj

V.M.

22. 04. 2024. u 07:35

U jedinoj utakmici današnjeg programa Čempionšipa, Midlzbro će na ''Riversajdu'' ugostiti Lids (21.00).

ВЕЛИКА ДРАМА У ЧЕМПИОНШИПУ: Три кола пре краја не зна се ко ће у Премијер лигу, Лидс има прилику да вечерас направи велики корак ка њој

Foto Profimedia

Čempionšip redovno donosi velika uzbuđenja navijačima, a ništa drugačije nije ni ove sezone u kojoj imamo jednu od najzanimljivijih borbi za promociju u Premijer ligu u skorijoj istoriji.

Kao najsigurniji trenutno deluje lider Lester koji je sakupio 91 poen do sada, što je četiri više od drugoplasiranog Ipsviča, odnosno šest od Lidsa koji je treći na tabeli, a svoju šansu vreba i Sautempton koji ima 84 poena na svom saldu.

''Lisice'' su trijumfom nad Vest Bromom proteklog vikenda napravile veliki korak ka eliti i sada je red na ostalima da odgovore, mada kako igraju u zadnje vreme teško da će svi to učiniti.

Ispvič koji je tokom čitave sezone igrao odlično kao da se uplašio promocije i na poslednje tri utakmica osvojio je samo dva boda. Ali sreća za ''traktoriste'' je što pritisak ''jede'' i Lids koji je u tom periodu još gori sa dva poraza i remijem sa Sanderlendom, a ono što posebno brine je što su, većim delom kampanje, napadački raspoloženi ''paunovi'' postigli samo jedan gol na te tri utakmice.

Ipak, ukoliko Lids danas slavi, sve će se zaboraviti jer će se popeti na drugo mesto, mada to neće uošte biti lak zadatak jer ga očekuje obračun sa razigranim Midlzbroom koji ne zna za poraz još od drugog marta, tačnije na devet vezanih mečeva.

Izabranici Majkla Kerika su uhvatili zalet, ali izgleda prekasno jer teško da će se dokopati plej-ofa. Trenutno su deveti na tabeli i zaostaju velikih devet bodova za šestoplasiranim Noričom i matematički gledano jedino je moguće da dođu do doigravanja ukoliko slave na preostala tri meča i da ''kanarinci'' izgube na svojim utakmicama do kraja, a uz to bi morali da nadoknade i bolju gol-razliku koju ima Norič (+16 naspram +5).

Veoma su male šanse da će se to desiti, ali Boro se neće predati, pogotovo pred svojim navijačima na ''Riversajdu'' pred kojima nije primio gol na tri uzastopne utakmice i biće oran da nastavi taj niz.

U prvom delu sezone ovi timovi su odigrali veoma zanimljiv meč na kojem je Lids slavio sa 3:2.

Što se tiče izostanaka, u goroj situaciji je domaćin koji će biti bez Koburna, Forsa, Fraja, Haknija, Lenihana, Mekgrija, Meknera i Smita, dok će kod gostiju odsustvovati Gjabi i Struik.

Menadžer Lidsa Danijel Farke se sastajao sa Midlzbroom sedam puta u svojoj karijeri i ima sjajan skor od šest pobeda i jednog remija, ali forma je danas na strani domaćina, tako da oprezno predlažemo duplu šansu na goste uz golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)