ARSENAL NE DA PRVO MESTO: "Plavci" bez posebnog motiva u londonskom derbiju

O. M.

23. 04. 2024. u 10:18

FUDBALERI Arsenala dočekuju Čelsi u zaostaloj utakmici 29. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu "Emirejts" od 21 čas.

АРСЕНАЛ НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Плавци без посебног мотива у лондонском дербију

FOTO: Tanjug/AP

Arsenal je lider na tabeli, sa 74 boda, koliko ima i drugoplasirani Liverpul i jednim više od šampiona Mančester sitija koji je sa utakmicom manje na trećem mestu.

U poslednjoj ligaškoj utakmici domaći su savladali Vulvse sa 2:0, dok su gosti izgubili od Mančester sitija u polufinalu FA kupa.

Ekipa Mikela Artete brzo se oporavila od ispadanja iz Lige šampiona. Nakon što ih je Bajern pobedio sa 1:0 na "Alijanc areni" i time uništio njihove evropske snove, momci iz severnog Londona sada mogu u potpunosti da se fokusiraju na Premijer ligu.

To su pokazali već u subotu uveče, kada su "prohujali" stadionom "Moline". Arsenal je na gostovanju Vulverhemptonu slavio sa 2:0, golovima Leandra Trosara i Martina Edegarda i tako se vratio vrh tabele. „Tobdžije” imaju utakmicu više od Mančester sitija, ali i nešto teži raspored do kraja sezone od "građana" i od Liverpula.

Arsenal je neporažen u prethodnih pet međusobnih mečeva protiv narednih rivala, uz četiri pobede.

Jedini povređeni igrač u timu Arsenala je Hurijen Timber, dok je Takehiro Tomijasu pod znakom pitanja zbog zdravstvenih problema. Što se tiče startne postave, Trosar je u prošlom kolu pokazao da je dobar i kada počne utakmicu, pa bi mogao da dobije šansu u startnih 11, a u ulozi rezerve će verovatno doći Gabrijel Martineli.

Čelsi je odavno izgubio sve šanse u Premijer ligi za bilo koje mesto u evropskim takmičenjima. Tim Maurisija Poketina je tek na devetoj poziciji sa 47 osvojenih bodova i čak 10 upisanih poraza ove sezone.

Nisu igrali tokom vikenda jer su imali obaveze u polufinalu FA kupa. U velikoj borbi na stadionu "Vembli", Mančester siti je bio bolji sa 1:0, probivši odbranu "plavaca" tek u 84. minutu. Iako nemaju mnogo motiva, ekipa Čelsija je ove sezone pokazala da zna da igra protiv najjačih, a jedan od tih timova im je naredni protivnik. 

S njima su u prvom delu sezone odigrali 2:2 na "Stamford bridžu", ali su do 77. minuta vodili sa 2:0, kada su Rajs i Trosar doneli bod "tobdžijama".

I trener Čelsija je u velikim problemima zbog povreda igrača, a na bolničkom spisku je čak sedam standardnih prvotimaca. Na spisku su Levi Kolvil, Vesli Fofana, Ris Džejms, Romeo Lavija, Kristofer Nkunku, Lesli Ugočukvu i Robert Sančez. Što se startne postave tiče, pretpostavlja se da će i na ovom meču biti isključena ista postava kao u meču sa Sitijem, uključujući i srpskog golmana Đorđa Petrovića, koji je, čini se, preuzeo poziciju prvog golmana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,99)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)