PROŠLE GODINE BILI U LIGI JEDAN, A SADA NADOMAK PREMIJER LIGE: Neverovatna priča ''traktorista'' koje su pribrale simpatije širom Engleske

V.M.

30. 04. 2024. u 09:15

U zaostaloj utakmici 44. kola enlgeskog Čempionšipa Koventri će ugostiti Ipsvič koji se bori za direktan plasman u Premijer ligu (21:00).

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ БИЛИ У ЛИГИ ЈЕДАН, А САДА НАДОМАК ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Невероватна прича тракториста које су прибрале симпатије широм Енглеске

FOTO: Profimedia

Ispvič je zasigurno najprijatnije iznenađenje Čempionšipa ove sezone i nekadašnji osvajač Kupa Uefa završnicu sezone dočekuje na trećem mestu, sa izlgednom šansom da se domogne drugog koje bi značilo promociju u Premijer ligu iz koje su ispali davne 2001. godine.

''Traktoristi'' igraju odličan fudbal tokom čitave kampanje, ali kao da se uplašili povratka u elitu jer su na poslednjih pet utakmica ostvarili samo jedan trijumf, i to prvog aprila, tako da gotovo mesec dana ne znaju za trijumf.

Ipak, na njihovu sreću ništa bolje ne igra ni Lids koji je pre par dana ''demoliran'' od strane KPR-a (4:0) i na taj način je otvorio vrata Ipsviču da ga pretekne na tabeli.

Pomenuti timovi su izjednačeni po broju osvojenih bodova i Lids je ispred zbog bolje gol-razlike, ali vredi napomenuti da je odigrao meč više od izabranika Kirana Mekene kojima je i bod danas dovoljan da poslednje kolo dočekaju na drugoj poziciji.

Što se tiče večerašnjeg rivala Ispviča, Koventrija, on je miran u završnici sezone i nema za šta da se bori jer ovo kolo dočekuje na devetoj poziciji bez ikakvih šansa da se domogne plej-ofa.

''Nebeskoplavi'' su igrali dobro u drugom delu sezone, ali u pogrešno vreme su ušli u kontraritam i na minule četiri utakmice sakupili su samo jedan bod koji su osvojili proteklog vikenda protiv Blekburna (0:0).

Ipsvič je u prvom delu sezone savladao Koventri sa 2:1, a mi očekujemo da to ponovo učini i tako napravi enorman korak ka drugoj uzastopnoj promociji pošto je prošle sezone bio član Lige jedan.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)