"SVECI" BLAGI FAVORITI: Ko će u meč za 165 miliona funti?

O. M.

17. 05. 2024. u 08:05

REVANŠ utakmicu polufinala plej-ofa engleskog Čempionšipa danas od 21 čas na stadionu "Sveta Marija" odigraće Sautempton i Vest Bromič Albion.

СВЕЦИ БЛАГИ ФАВОРИТИ: Ко ће у меч за 165 милиона фунти?

Foto Profimedia

 Domaćini su regularni deo završili na petom mestu, dok su gosti bili četvrti, tako da bi trebalo da gledamo ujednačen meč, kakav je viđen i pre pet dana na "Hotornsu" u Vest Bromiču. Završen je bez golova, uz nešto više terenske inicijative gostujuće ekipe, ali je i domaći tim imao nekoliko prilika za gol.

Pošto ni jedni ni drugi nisu iskoristili svoje šanse, danas se na "Sent Meriju" kreće od nule. A ulog je veliki, plasman u jednu od najvećih utakmica današnjice. Finale plej-ofa za Premijer ligu je finansijski najunosniji meč u fudbalu jer pobedniku donosi više nego osvajaču Mundijala i Lige šampiona. Nije tu reč o zvaničnom nagradnom fondu nego o garantovanoj zaradi od televizijskih i drugih marketinških prava - 85 miliona funti u prvoj i 80 miliona u drugoj sezoni ako izborite opstanak.

Iako se jedno vreme borio za direktnu promociju u Premijer ligu iz koje je ispao prošle sezone, realno je bilo očekivati da se Sautempton nađe u plej-ofu, što je na kraju i bio slučaj. Slaba forma krajem februara i aprila ga je najviše koštala borbe za neko od prva dva mesta, ali na kraju su završili regularni deo sezone na četvrtom mestu sa 87 bodova na svom saldu.

Ono što je bitno za ''svece'' je da su u poslednjem kolu odneli tri boda sa ''Eland rouda'', veoma teškog gostovanja Lidsu kojeg su savladali sa 2:1 usput prekinuvši negativan niz od tri vezana poraza. Na taj način su podigli atmosferu u timu pred dvomeč koji određuje sudbinu kluba u narednih nekoliko sezona. 

Dok je pred prvu utakmicu Sautempton pobedom nad Lidsom prekinuo seriju loših rezultata u gostima, tako u ovaj meč kod kuće ulazi posle poraza u prethodnoj utakmici na svom terenu, kojim je prekinuo lepu seriju od pet utakmica bez izgubljene.

Generalno, ove sezone je Sautempton pružao odlične partije na strani i bio je jedan od najboljih gostujućih timova Čempionšipa sa 39 sakupljenih bodova izvan svog stadiona.

Sa druge strane, isto kao i ''sveci'', VBA je pobedom nad Prestonom u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva podigao moral, ali i uhvatio poslednji voz za plej-of, iskoristivši poraze Noriča i Hala čak se dokopao pete pozicije i izbegao Lids koji slovi za prvog favorita plej-ofa.

Što se tiče međusobnih duela, na oba duela ovih timova u regularnom delu sezone slavio je Saumtepton, 2:1 i 2:0, dok je VBA pobedio samo dva puta u poslednjih deset okršaja, tako da ''sveci'' imaju određenu psihološku prednost u odnosu na domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)