BITKA ZA OVEREJSEL I NEŠTO VIŠE: Zvole se oprašta od ikone kluba, Tventeu treba pobeda za Ligu šampiona

O. M.

19. 05. 2024. u 11:30

TVENTE gostuje Zvoleu u poslednjem kolu holandske Ere divizije.

БИТКА ЗА ОВЕРЕЈСЕЛ И НЕШТО ВИШЕ:  Зволе се опрашта од иконе клуба,  Твентеу треба победа за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Derbi holandske pokrajine Overejsel odavno nije odlučivao o bilo čemu, a kamoli o tako važnoj stvari kao što je plsman jednog od sudionika u Ligu šampiona.

Tvent ima dva boda više od AZ Alkmara koji će u isto vreme danas, od 14.30, ugostiti ekipu Utrehta. Poput Zvolea koji je obezbedio opstanak i ne može "ni gore ni dole" i Utreht je bezbrižan uoči poslednjeg kola jer je osigurao plasman u plej-of za Ligu konferencija, a peto mesto mu je nedostižno.

Derbi će sa strane Zvolea biti značajn pošto će u njemu oproštaj imati ikona kluba Bram van Polen posle punih 17 godina i više od 500 utakmica. Ovaj 38-godišnjak je najstariji igrač u holandskom profesionalnom fudbalu i ubedljivo je najduže zaposlen u jednom klubu od svih profesionalnih igrača u istoriji holandskog klupskog fudbala. Van Polen je uveo klub u Ere diviziju i učestvovao u osvajanju jedina dva trofeja, Kupa Holandije i Superkupa 2014. godine.

Gosti mogu u nedelju popodne da se kvalifikuju za Ligu šampiona prvi put posle 13 godina. Sve što treba da urade je da osiguraju da se njihova prednost od dva boda ispred četvrtoplasiranog AZ Alkmara ne prepusti. Gol-razlika koja u Erediviziji odlučuje o plasmanu, je samo jedan gol u korist Tventea, pa ih čak i remi dovodi u potencijalno opasnu poziciju. Čak je moguće da timovi završe sa identičnim brojem datih i postignutih golova (ako Tvente odigra nerešeno a AZ pobedi s golom razlike), što bi moglo da dovede do istorijskog meča plej-ofa za treće mesto.

Zvole nije uspeo da sačuva mrežu u poslednjih 13 utakmica, pa ne verujemo da će to uspeti ni danas.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!