ĐOKOVIĆ NA KORAK OD 24. GREND SLEM TITULE: Gledaćemo reprizu finala Ju-Es opena od pre dve godine

V.M.

10. 09. 2023. u 08:33

VEČERAS od 22 časa na ''Artur Eš'' stadionu sastaće se Novaka Đoković i Danila Medvedev.

ЂОКОВИЋ НА КОРАК ОД 24. ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛЕ: Гледаћемо репризу финала Ју-Ес опена од пре две године

FOTO: Tanjug/AP

Nakon razočaravajućeg poraza od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona koji je onemogućio Đokoviću da osvoji sva četiri grend slema u jednoj kalendarskog godini, Novak se vratio još jači i ponovo pokazao svoju klasu. Prvo je upravo protiv mladog Španca osvojio masters u Sinsinatiju, a sada je dogurao do svog 36. grend slem finala u karijeri.

Srpski teniser igra fantastično u Njujorku, rutinski je pobeđivao sve rivale do finala, a jedini koji mu je stvorio probleme je je još jedan naš igrač, Laslo Đere, koji je poveo sa 2:0 u setovima, ali Novak je dao gas i dozvolio mu samo pet gemova u naredna tri seta.

Tradicionalno gledano, Đoković je uvek pružao odlične partije na Ju-Es openu, ali je često umeo da poklekne u finalu. Čak devet puta se borio za trofej koji je osvojio tri navrata, dva puta protiv Federara (2011, 2015) i jednom protiv Huana Martina Del Potra (2018), dok je šest puta posle finala bio pognute glave.

Najskoriji slučaj toga bio je pre dve godine kada je imao zlatnu priliku da postane prvi igrač koji će osvojiti kalendarski slem, ipak do toga nije došlo. Upravo današnji rival, Danil Medvedev je bio nezautavljiv tog dana i savladao je Novaka sa 3:0. 

Sada je došlo vreme da se Đoković osveti Rusu i osvoji svoju 24. grend slem titulu po kojoj bi napravio dodatnu razliku u odnosu na sve ostale muške tenisere i izjednačio se sa Margaret Kort koja ih ima najviše među damama.

Što se tiče Medvedeva, njemu će ovo biti peto grend slem finale. Za sada u njima ima skor 1-3, ali vredi napomenuti da je u svakom od njih igrao protiv Đokovića i Nadala sa kojima je u dva od ta tri poraza igrao u pet setova.

Delovalo je da će ruski teniser biti najveći rival Novaku kada je bljesnuo na scenu pre par godina, ali pojavom Karlasa Alkaraza, Medevev je bačen u drugi plan i upravo je pre turnira izjavio da je rivalstvo Đoković-Alkaraza odlično za tenis, ali da posle ovog turnira želi da se priča i o njemu.

Bivši svetski broj jedan je upravo Karlitosa savladao u polufinalu, gledali smo sjajan meč u kojem je Medvedev ponovo pokazao da mu je beton ubedljivo najomiljenija podloga slavivši sa 3:1 u setovima.

Na putu do finala je kao i Novak ostvarivao rutinske pobede, a pored Španca, set su mu jedino uzeli O'Konel i De Minor.

Što se tiče međusobnih duela, naš teniser vodi sa 9-5, ali kada su se poslednji put susreli u Dubaiju ove godine slavio je Medvedev.

Zanimljiv je podatak da Medvedev nikada nije slavio protiv Novaka kada Đoković nije prvi na ATP listi, a mi verujemo da će se ta tradicija nastaviti jer je Srbin trenutno drugi i vratiće se na vrh tek počektom sledeće nedelje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Medvedev - Đoković 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)