KO PO NAVICI, ZVEZDA GUBI OD AUTSAJDERA: Šabaz Nejpir predvodi "manekene" protiv bivšeg kluba

M.M.

11. 01. 2024. u 16:36 >> 16:36

CRVENA zvezda će u 21. kolu ABA lige gostovati Milanu.

КО ПО НАВИЦИ, ЗВЕЗДА ГУБИ ОД АУТСАЈДЕРА: Шабаз Нејпир предводи манекене против бившег клуба

FOTO: M. Vukadinović

Pad energije je skupo koštao crveno-bele u Vilerbanu. Izabranici Janisa Sferopulosa su poraženi od Asvela rezultatom 100:91. Srpski predstavnik je u napadu bio sasvim korektan, međutim, igra u odbrani je bila katastrofalna.

Najefikasniji u poraženom taboru bio je Nemanja Nedović sa 26 pogodaka, dok su Jago dos Santos i Rokas Gedraitis dodali 16, odnosno 12 poena. Džoel Bolomboj i Adam Hanga su se zaustavili na devet, Miloš Teodosić je ubacio dve trojke, a Branko Lazić, Majk Tobi i Dejan Davidovac su kombinovano postigli 13.

Fredi Gilespi, Dalibor Ilić i Stefan Lazarević nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Crvena zvezda je imala dobru priliku da uhvati priključak za plej-of, međutim, kvalitet igrača sa klupe nije na potrebnom nivou i "prosute" su dve važne pobede protiv Fenerbahčea i Partizana.

Šampion Srbije se sa skorom 8-12 nalazi na deobi 13. mesta zajedno sa Bajern Minhenom. Luka Mitrović je već nekoliko utakmica van sastava i to se i te kako oseća na parketu. Po starom i lošem običaju Crvena zvezda je uvek ostajala na pobedu ili dve ispod crte, a obično su joj glave dolazili porazi od rivala kao što su Alba i Asvel koji su nekoliko sezona unazad već jedni od naslabijih timova u Evroligi.

Sa druge strane "manekeni" su takođe u velikom problemu, ali su ipak uspeli da savladaju Albu u prethodnom kolu. Etore Mesina ne može da računa na Nikolu Mirotića, Bilija Berona, Maoda Loa i Ševona Šildsa.

U utakmici protiv berlinske Albe ulogu lidera preuzeo je Nikolo Meli koji je ubacio 16 poena. Doskorašnji član Crvene zvezde Šabaz Nejpir imao je 13 pogodaka.

Ovi rivali su se sastali u 10. kolu i tada je Milano slavio u "Štark" areni rezultatom 71:93.

Zvezda će za tri dana u regionalnoj ABA ligi ugostiti Borac iz Čačka, dok će tim iz "grada mode" dočekati Tortonu u italijanskom šampionatu.

Naša procena je da će gostujući sastav večeras ipak trijumfovati.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,34)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)