DALAS BEZ DONČIĆA: Razigrani Niksi dolaze u Teksas da to iskoriste

V.M.

11. 01. 2024. u 12:35

U noći između četvrtka i petka Dalas maveriksi će ugostiti Njujork nikse koji će juriti svoju šestu uzastopnu pobedu (2.30).

ДАЛАС БЕЗ ДОНЧИЋА: Разиграни Никси долазе у Тексас да то искористе

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je dva puta napuštao igru zbog povrede protiv Memfisa, posle utakmice je utvrđeno da Luka Dončić ima povredu članka i zbog nje će sigurno propustiti večerašnji susret, a verovatno i nekoliko narednih.

Slovenac je apsolutni nosilac igre Maveriksa i biće zanimljivo videti kako će se snaći bez njega. Odgovornost će sada pasti na ostatak ekipe, a najviše se očekuje od Kajrija Irvinga.

Iskusni plejmejker je pre nekoliko godina bio među najboljim igračima u ligi, ali od tada ga muče povrede i problemi van terena se gomilaju, ipak kada mu se igra košarka može zatrpati koš svake ekipe u ligi.

Dalas trenutno ima skor 22-16, što je dovoljno tek za sedmo mesto u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji, a u svom poslednjem meču poraženi su od Memfisa sa 120:103.

U Teksas večeras dolaze razigrani Niksi koji igraju fenomenalno nakon trejda u kojem ih je pojačao Anunobi za kojeg su dali Bereta i Kviklija.

Nalaze se u odličnoj formi i vezali su pet pobeda. Poslednju u nizu ostvarili su protiv Portlanda bez većih problema rezultatom 112:84.

Tokom čitave sezone se u redovima Niksa najviše ističe Džejlen Branson, koji je dobio još veću slobodu nakon pomenutog trejda i zbog sjajnih igara je proglašen igračem nedelje u Istočnoj konferenciji.

Njujork ima nešto bolji skor od Dalas, 22-15 ali zauzima visoko četvrto mesto na Istoku, što dovoljno govori o razlici u kvalitetu između dve konferencije.

Ovo će Dalasu biti prvi meč bez Dončića i verujemo da će to Niksi iskoristiti.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!