JOŠ JEDAN KORAK DO PERFEKTNE SEZONE: Peruđa je veliki favorit u finalu protiv tima koji je savladala tri puta ove sezone

V.M.

18. 04. 2024. u 12:50

U prvoj utakmici finala italijanske odbojkaške Superlige, Peruđa će ugostiti Moncu (20.30).

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК ДО ПЕРФЕКТНЕ СЕЗОНЕ: Перуђа је велики фаворит у финалу против тима који је савладала три пута ове сезоне

Foto Profimedia

Sjajne igre koje je pružala tokom čitave sezone, Peruđa je opravdala u plej-ofu zauzevši mesto u finalu. Tokom regularnog dela kampanje bila je druga na tabeli, a uz to je osvojila čak tri trofeja, Kup i Superkup Italije, uz Svetsko klupsko prvenstvo.

Anđelo Lorenzeti je svojim dolaskom na klupu vratio velikana na pobedničku stazu posle razočaravajuće prošle sezone i zaslužuje velike pohvale koje dobija od odbojkaških fanova širom sveta.

Što se tiče plej-ofa, Đaneli i kompanija su pokazali sav svoj kvalitet u njegovom dosadašnjem toku jer su izgubili samo jedan meč na putu do finala. U prvoj rundi rutinski su savladali Veronu sa 3:0 u seriji, dok im je protiv Milana bilo nešto teže, ali su i tu na kraju slavili poprilično ubedljivo sa 3:1.

Nalaze se nadomak perfektne sezone i osvajanja sva četiri moguća trofeja, a na putu im stoji Monca koja je iznenadila svojim plasmanom u finale.

Gosti su plej-of dočekali sa pete pozicije i uspeli su da naprave dva velika iznenađenja na putu do borbe za trofej. Prvo su u pet mečeva savladali Lube (3:0), a nakon toga su napravili šokantan preokret protiv branioca titule Trentina.

Gubili su sa 0:2 u seriji i delovalo je da su gotovi, međutim, Masimo Ečeli je u trećem meču napravio veliku promenu, zamenio je korektora Švorca primačem Lepkijem što se pokazalo kao pun pogodak. Njegovi izabranici su od tada ''proigrali'', vezali tri pobede nad šampionom i plasirali se u finale, što automatski znači igranje u Ligi šampiona iduće sezone.

Današnji rivali su se susreli tri puta ove sezone i Peruđa je upisala tri ubedljive pobede, dve u prvenstvu (po 3:0) i jednu u finalu Kupa Italije (3:1).

Očekujemo da domaćin silovito otvori finale i rutinski slavi pred svojim navijačima u ''Pala Bartonu''.

NAŠ TIP: Hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave