DRUGAČIJE NIJE MOGLO: Partizan i Zvezda u majstorici odlučuju pitanje šampiona Srbije

V.M.

26. 04. 2024. u 11:47

NAKON četiri sjajne utakmice u kojima su bili potpuno ujednačeni, odbojkaši Crvene zvezde i Partizana će večeras na Banjici od 19 časova igrati majstoricu finala srpskog prvenstva.

ДРУГАЧИЈЕ НИЈЕ МОГЛО: Партизан и Звезда у мајсторици одлучују питање шампиона Србије

FOTO: OSSRB

Seriju je svakako bolje otvorila Zvezda koja je u dominantnom stilu dobila prva dva meča, dopustila je samo jedan set večitom rivalu (3:0, 3:1) i delovalo je da će rutinski osvojiti titulu jer je vodila sa 2:1 u trećoj utakmici pred svojim navijačima. Međutim, Partizan je uspeo na krilima Milije Mrdaka da dođe do preokreta, a iskusni korektor bio je glavni akter i na četvrtom meču.

Pred punim tribinama hale ''Master'' Partizan je ponovo slavio u pet setova, a najzaslužniji za to bio je Mrdak koji je osvojio čak 32 poena.

Zvezda takođe ima svog kapitalca u vidu Nikolića koji igra sjajno, tako da će meč verovatno odlučiti obračuni primača i srednjih blokera koji igraju promenljivo tokom čitave serije.

Sa Partizanove strane ključan će biti nastup Luke Tadića koji se baš muči sa prijemom, a to se najbolje videlo na četvrtom meču kada je u jednom trenutku izveden iz igre. Ipak, ako bi ponovio partiju iz trećeg duela kada je svojim servisima napravio najbitnije poene Partizanu, mogao bi doneti prevagu na stranu branioca titule. Njegov partner Lazar Marinović se nakon slabe dve utakmice ''probudio'' i na poslednja dva susreta je uz Mrdaka bio najefikasniji u taboru ''crno-belih''.

Što se tiče Zvezdinih primača Žugića i Deja, oni su odlično otvorili seriju, ali su vremenom posustali, što se posebno odnosi na Deja koji je baš podbacio u četvrtoj utakmici. ''Crveno-belima'' će oni biti preko potrebni večeras, jer iako je Nikolić sposoban da osvoji 30 poena, potrebno je još neko da se priključi kako bi se ostvarila pobeda.

Takođe, bitno pitanje je fizičko stanje Partizanovog srednjeg blokera Novice Bjelice koji poslednja dva meča nije mogao da igra do kraja već je izlazio posle dva seta, a koliko on znači ''crno-belima'' videli smo na četvrtom meču jer se posle njegovog izlaska Zvezda vratila u meč i izjednačila na 2:2, ali do preokreta nije mogla, ili bolje rečeno Mrdak joj nije dozvolio.

Jedno je sigurno, gledaćemo spektakl na ''Banjici'', poslednji je meč u sezoni i energije ne bi smelo da manjka ni sa jedne ni sa druge strane, a verujemo i da će treneri Janić i Jevtić ozbiljno pripremiti svoje ekipe za utakmicu.

Očekujemo novu sjajnu utakmicu u režiji večitih rivala, sve miriše na novi ''egal'' meč, a mi smatramo da je najbolji predlog to da će granica poena biti prebačena, kao što je bio slučaj na poslednja dva duela.

NAŠ TIP: +181,5 (kvota 181,5)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori