BRATSKA LITIJA IZ SRBIJE U SLIKAMA: Krstovi, trobojke i jasna poruka - Ne damo svetinje, do Hristove pobede! (FOTO)

Novosti onlajn

23. 08. 2020. u 14:10

AUTO-MOTO litija koja je u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti krenula jutros iz više gradova u Srbiji stigla je do odredišta na Jabuci, nedaleko od Granice sa Crnom Gorom.

БРАТСКА ЛИТИЈА ИЗ СРБИЈЕ У СЛИКАМА: Крстови, тробојке и јасна порука - Не дамо светиње, до Христове победе! (ФОТО)

Foto: M.A.

Auto-litija koja je krenula iz Beograda se kod Prijeljine spojila sa litijom iz Novog Sada odakle su zajedno nastavili ka granici sa Crnom Gorom.

Sledeća stanica bila je Nova Varoš. Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE.

Glavna poruka koju žele da pošalju jeste upravo "Ne damo svetinje" u kojoj je, prema rečima Željka Čurovića, predsednika Saveza Srba iz Crne Gore, satkan i jezik i pismo i čojstvo i junaštvo i država. Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE.

Uživajte u ovim prelepim slikama!

Podsetimo, policija u Crnoj Gori blokirala je put Trlica prema graničnom prelazu Ranče i ne dozvoljava vernicima iz Pljevalja da krenu ka granici u susret litiji i Srbije. Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum