MUČI VAS KANDIDA? Ovaj jelovnik pomoći će da je se rešite

"Doktor u kući"

06. 09. 2020. u 13:30

PROMENA načina ishrane i mesec-dva stroge dijete su ključni u borbi protiv kandide.

МУЧИ ВАС КАНДИДА? Овај јеловник помоћи ће да је се решите

Foto: Depositphotos

Ova gljivica, kao i sve druge, hrani se ugljenim hidratima. Dakle, iz ishrane bi trebalo isključiti šećere, žitarice i skrob.

Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo namirnica koje sadrže ove šećere.

Smanjeni unos ugljenih hidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obrok bi trebalo da se sastoji od proteina (meso, riba, jaja) i povrća uz masnoće u kojima se priprema hrana.

Hrana koja je dopuštena u anti-kandida dijeti su sve vrste mesa i prerađevina od mesa, riba i ostala hrana iz mora, kao i jaja. Dozvoljeno je i sve povrće koje raste iznad zemlje. Izuzetak su samo sve vrste luka. Kefir i jogurt bi trebalo skoro svakog dana da budu na trpezi, a poželjan je i kiseli kupus. Salate bi trebalo začinjavati hladno ceđenim uljem i raznim biljem. Poželjni su orašasti plodovi i semenke, sve osim kikirikija. Od voća samo limun, avokado i zelene jabuke, dok je od zaslađivača dozvoljena samo stevija, ali ograničeno, dakle ne svaki dan.

PONEDELjAK

Doručak: dva barena jaja, salata od paradajza, 40 g šunke i čaša limunade zaslađena stevijom
Ručak: 200 g dinstane teletine sa povrćem po izboru
Večera: salata od krastavca sa jogurtom, belim lukom i mirođijom i šaka orašastih plodova

Depositphotos

UTORAK

Doručak: dva barena jaja, salata od paradajza, 40 g šunke i čaša limunade zaslađena stevijom
Ručak: grilovana riba sa povrćem po izboru
Večera: čaša kokosovog mleka sa orašastim plodovima po želji

SREDA

Doručak: dva barena jaja, suhomesnato po izboru i salata od barenog brokolija začinjena uljem, belim lukom i limunovim sokom
Ručak: salata od tunjevine sa zelenom salatom, paradajzom i barenim jajima
Večera: barena boranija začinjena uljem, belim lukom i limunovim sokom i kefir

Foto: Depositphotos

ČETVRTAK

Doručak:
sveža paprika sa suhomesnatim po izboru, barena jaja i šolja jogurta
Ručak: piletina dinstana sa povrćem po izboru
Večera: grilovana piletina sa zelenom salatom i limunada sa stevijom

PETAK

Doručak: suhomesnato po izboru, paradajz salata i barena jaja
Ručak: dinstane svinjske šnicle u paradajz sosu
Večera: grilovana riba sa zelenom salatom i limunada sa stevijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara