DA MEĐAŠI I VLADIKA LAVRENTIJE: Deca su najvažnija

03. 10. 2020. u 11:31

EPISKOP šabački i administrator valjevski Lavrentije, sa saradnicima, primio je, u Šapcu, u Duhovno-kulturnom- obrazovnom i sportskom centru, kod crkve "Svetog Save" Dušana Tomića, generalnog sekretara Dečje ambasade "Međaši", čije je sedište preseljeno iz Sarajeva, ponovo u istoimeno selo kod Bijeljine, Mišel Mišković, dečju ambasadorku i Marinu Mišković, atašea DA za kulturu.

ДА МЕЂАШИ И ВЛАДИКА ЛАВРЕНТИЈЕ: Деца су најважнија

Foto: V. Mitrić

Vladika Lavrentije iskazao je divljenje na rezultatima DA - koja je samo iz Sarajeva i Mostara, na početku rata, izbavila oko 50 hiljada dece i majki, a u ratnim godinama obezbedila ogromne količine hrane za mališane, svih nacija i veroispovesti, kad to nije bilo ni lako ni jednostvano i zbog čega je Tomić osetio težinu boravka u logoru kod sva tri zaraćena naroda.

Foto: V. Mitrić

U znak pažnje i podrške daljem radu DA poklonio je Tomoću, Bibliju, koju je izdao "Glas Crkve", izdavačka kuća Eparhije šabačke SPC. Poželeo je Tomiću uspešan rad i pozvao je da plesni ansambl dečje ambasade bude gost "Mobe", tradicionalne manifestacije, koju organizuje u Manastiru Soko grad, kod Ljubovije, koja okuplja, tokom leta, naše mlade, iz rasejanja, sa svih kontinenata.

Foto: V. Mitrić

-Vladika Lavrentije, koji je tvorac sada već čuvene "Mobe", koja čuvar našu kultnurnu baštinu, u Kasarskim livadama napravio je centar za decu i mlade, dao prostor za zdanje za autističke mališane, a mnogu omladinu i decu i na razne načine pomaže sjajan je primer duhovnog oca i učitelja – kaže Dušan Tomić, koji je i poželeo, što mu je i ispunjeno, da baš pred ovim arhijerejom primi veru pravoslavnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a