ČITAJTE KNJIGE NA TELEFONU I TABLETU: Korak po korak, kako da dela omiljenih autora potražite u elektronskoj biblioteci?

V.N.

25. 10. 2020. u 07:10

MODERNO doba donelo je mnogo prednosti, a jedna od njegovih karakteristika je brzi razvoj informacionih tehnologija.

ЧИТАЈТЕ КЊИГЕ НА ТЕЛЕФОНУ И ТАБЛЕТУ: Корак по корак, како да дела омиљених аутора потражите у електронској библиотеци?

Foto V. N.

U moru noviteta, jedna od najkorisnijih savremenih metoda je besplatno čitanje onlajn knjiga. Biblioteke sa raznim naslovima brojnih autora su na klik od nas, a knjige nam nikad nisu bile dostupnije i to potpuno besplatno. U samo nekoliko koraka možete naslov omiljenog pisca čitati na svom telefonu, tabletu, kompjuteru ili laptopu.

KORAK 1

Nakon što uključite svoj računar, potrebno je da otvorite aplikaciju preko koje pretražujete sajtove kao što je (google, yahoo ili mozzila). Nakon toga u pretraživač ukucajte čitanje onlajn knjiga i izaći će vam ponuda dostupnih sajtova. Postoji mnogo sajtova na engleskom i srpskom jeziku, na kojima možete pronaći bezbroj književnih dela svih žanrova iz različitih perioda. Resursi za čitanje na srpskom jeziku su daleko siromašniji i nude neuporedivo manji broj dostupnih naslova.

KORAK 2

Za pojedine sajtove za čitanje potrebna je registracija, odnosno prijava preko koje možete zatim pristupiti čitanju. U zaglavlju koje se uglavnom nalazi u gornjem desnom uglu potrebno je da ukucate mejl adresu i korisničko ime. Nakon popune ovih podataka, preko mejla dobićete potvrdan link preko kojeg možete da se ulogujete na sajt.

KORAK 3

Na određenim sajtovima ponuda knjiga razvrstana je prema žanrovima, pa tako možete da izaberete dela filozifije, misterije, politike, ali i da uživate u naučnim knjigama, a pre čitanja možete da zavirite i u odlomke iz njih. Određeni naslovi u elektronskom formatu pisani su i na ćirilici.

KORAK 4

Pojedina elektronska dela, možete na pronaći u u PDF formatu, odnosno da ih preuzmete i sačuvate u svom računaru. Kada delo sačuvate nije potrebno da se ponovo ulogujete na sajt, već samo da ga iznova otvarate iz datoteke u kojoj ste ga sačuvali. Kada delo jednom skinete sa platforme za dalje čitanje vam nije potrebna internet konekcija.

KORAK 5

Ako već znate žanr koji želite da čitate ili određenu knjigu, potrebno je samo da u pretraživač ukucate ima i prezime autora ili naslov dela. Baza podataka će vam zatim ponuditi mogućnost izbora. Pojedini sajtovi su razvrstavi prema azbučnom redu dostupnih autora, neki nude samo domaće pisce, pojedini svetsku beletristiku, ali izbor je svakako veliki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)