SVAKI KAFIĆ, RESTORAN I FIRMA IMAĆE KOVID-REDARE: Ministar Lončar pojasnio kako će funkcionisati kontrole

Tanjug

12. 11. 2020. u 18:58

СВАКИ КАФИЋ, РЕСТОРАН И ФИРМА ИМАЋЕ КОВИД-РЕДАРЕ: Министар Лончар појаснио како ће функционисати контроле

Foto A. Stevanović

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar pojasnio je večeras da će Vlada Srbije procenjivati da li neko može da uđe u Srbiju na osnovu epidemiološkog stanja u državi iz koje osoba dolazi.

- Nemamo nameru da se tu igramo nekog reciprociteta ili da se igramo neke politike. Gledaćemo samo da li su ugroženi građani Srbije i šta treba da se sprovede od mera ako neko hoće da uđe kod nas, da ne bi doneo zarazu - rekao je Lončar u Skupštini Srbije.

On je dodao da će i dalje biti nesmetan protok robe, navodeći da do sada prilikom transporta nije dolazilo do problema i da postoje jasna pravila za one koji tu robu prevoze.

Lončar je napomenuo i da će svaka firma, restoran ili kafić morati da imaju jedno odgovorno lice za poštovanje epidemioloških mera.

- Ovo radimo iz nužde. Želimo da zaustavimo širenje korone i da to omogućimo kroz zakon. Treba da dođemo do svesti građana koji su neodgovorni i koji postaju odgovorni jedino kada znaju da mogu da budu sankcionisani - naveo je ministar.

Zlatibor Lončar

Lončar je kazao da su morali da uvedu i druge službe za pomoć sanitarnoj inspekciji kojoj je, kaže, za izradu zapisnika, koji može da prođe na sudu, potrebno od 45 minuta do sat i 15 minuta.

- Pozvali smo u pomoć slične službe da bismo bili efikasniji - rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Ruzica

12.11.2020. 20:55

Postovanje epidemioloskih mera, da svaka firma, kafici i restorani moraju imati jedno odgovoeno lice, to je izjavio veceras ministar Loncar. Da bi se zaustavilo sirenje korone, bolje bi bilo kada bi u firmama i kaficima nabavio fotokataliticke preciscivace vazduha. Tek tada bi se zaustavilo sirenje korone i dalo pozitivnog efekta.

Srecasrecarodos

12.11.2020. 22:59

kakve kontrole?! Sve korumpirano i potplaceno!! ? sede po kaficima i klubovima i piju na racun kuce jos kad ih gazda pita u 23h jel da gasimo muziku oni kazu majok cepajte jos!! ???? Sram da ih bude!!!!

Mima

13.11.2020. 13:40

Sva preduzeca su odredila ko je zaduzen za Epidemioloske mere....to ste trazili jos pocetkom leta....to nije nista novo....a koje ste nove mere uveli

Ne vredi

13.11.2020. 16:04

Mogu imati redare ali će se raditi po starom. Sve ustanove imaju odgovorna lica za sprovođenje zakona o zabrani pušenja i... Nažalost puši se , naročito u zdravstvenim ustanovama ,, a što je najžalosnije puši se čak i u GAK Narodni front i to kako osoblje tako i brižne "mamice".

Jelena

13.11.2020. 16:37

Postavite covid -redare na ulazu u kovid ambulante na testiranju,jer vlada opste rasulo.Nema reda i svi su grupisani kao na koncertu.I oni koji sumnjaju na koronu,a nemaju je,sigurno ce se zaraziti.