KO SE NE VAKCINIŠE, BIĆE KAŽNJEN: Mirsad Đerlek otkrio ko će prvi primiti vakcinu protiv korone

Novosti online

13. 11. 2020. u 17:43

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavo je da će, kao što je i navedeno u izmenjenom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je danas stupio na snagu, vakcinacija protiv virusa korona za određene kategorije biti obavezna i da će oni koji je budu odbijali biti sankcionisani.

КО СЕ НЕ ВАКЦИНИШЕ, БИЋЕ КАЖЊЕН: Мирсад Ђерлек открио ко ће први примити вакцину против короне

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje novinara da pojasni deo Zakona koji se odnosi na obaveznu vakcinaciju i kako će biti primenjena, Đerlek je rekao da će najpre biti vakcinisani zdravstveni radnici, potom vojska i policija, a onda, kako kaže, "redom" ostali.

Đerlek je dodao da se deo Zakona odnosi na obaveznu vakcinaciju, a deo samo na preporučenu vakcinaciju.

Istakao je da je Zakon isti za sve, te da će i državni službenici koji su, podseća, izabrana lica na određeni period, takođe biti sankcionisani ako se tome budu protivili.

- Zakon je isti za sve, bez obzira da li obavlja državnu funkciju ili ne. Mi smo pre svega građani Srbije, a državni službenici su izabrana lica na određeni period i zato će prema svakom pojedincu biti isti tretman i da će se sankcionisati svi oni za koje bude obavezna imunizacija, a ne budu želeli da se vakcinišu - rekao je Đerlek.

Preporučio je građanima da se vakcinišu protiv kovida, jer će, ističe, to biti dobra i sigurna zaštita za njihovo zdravlje, s obzirom da će se korisiti samo vakcine koje odobri naša Agencija za lekove.

- Verujemo Frajzeru i drugim ozbiljnim svetskim firmama, ali ipak najviše verujemo našim stručnjacima. Ubeđen sam da će naša Agencija odabrati bezbednu vakcinu koja će, uz sve to, biti i besplatna za naše građane - istakao je Đerlek.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna