PISMO LONČARA I DANE GRUJIČIĆ ĐILASU I BAJECU: Gama nož u Turskoj ili kako ste uništili zdravstvo

Novosti online

15. 11. 2020. u 14:58

PISMO Zlatibora Lončara i Danice Grujičić Draganu Đilasu i dr Đorđu Bajecu prenosimo u celosti.

ПИСМО ЛОНЧАРА И ДАНЕ ГРУЈИЧИЋ ЂИЛАСУ И БАЈЕЦУ: Гама нож у Турској или како сте уништили здравство

Foto: Tanjug/V.N.

Alo, Bajec, kako je najbolje da uništimo naše zdravstvo?

Ajde, Dragane, da šaljemo sve na lečenje u Tursku i plaćamo iz našeg budžeta...

Beše to 2009. godina kada je Srbija počela da šalje naše građane na Gama nož u turske klinike o trošku RFZO.

Lekari u Srbiji u neverici, čekajući specijalizacije koje ne mogu da dobiju, skupljajući pare da plate da se zaposle u nekoj zdravstvenoj ustanovi, sa nevericom su posmatrali kako Dragan i Džo pune račune turskih klinika, dok se naše ustanove raspadaju, a pacijenti sami donose konac za operaciju, gazu i zavoje. Iskeširano je iz budžeta Srbije više od četiri miliona evra za Gama nož u Turskoj. Za tri godine tretirano je oko 720 naših građana za navedenu sumu.


Sve se to promenilo 2. novembra 2015. godine kada je u KCS počeo sa radom prvi Gama nož u Srbiji, plaćen upravo onoliko koliko je ostavljeno para u privatnim turskim klinikama u vreme Dragana i Džoa. Samo prve godine rada Gama noža u Srbiji tretirano je 800 pacijenata. Ako je nekome promaklo, za tri godine u turskim klinikama 720 naših građana za više od 4 miliona evra, a za godinu dana u nasoj klinici, sa nasim lekarima i sestrama 800 naših građana.


Nesporno je da Dragan u svakoj 'brizi' o građanima Srbije vidi lični interes, te naučen da se u svaki posao ugradi 100, 200, pa čak i 300 odsto on kroz svoje valutne naočare vidi samo cifre i poslove koji su bili mogući jedino u njegovo i Džoovo vreme.


Građani Srbije vrlo dobro znaju, a trebalo bi o tome da se informišu i Dragan i njegov partner koji plaća porez u Luksemburgu, da je kompletna investicija nabavke i stavljanja u rad Gama noza i Iks noža, po principu 'ključ u ruke', ukupno iznosila 12 miliona evra. Verujemo da bi Dragan i poreski obveznik Luksemburga, da su bili u prilici, samo Gama nož platili toliko, ali novcem građana Srbije. I Iks nož bar duplo.


Da su bili u prilici...


Dragane Đilase, upravo je sve navedeno razlog zasto vaš narod u Srbiji neće, jer ti i tvoji partneri čak i u bolesnim osobama vidite priliku za laku zaradu


Srdačan pozdrav,


Prof dr Danica Grujičić
Dr Zlatibor Lončar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara