RASPRODAJU SE CENTRI ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE: U Srbiji do sada 62 turističke agencije dobile polisu osiguranja i obnovile licence

J.Subin

17. 11. 2020. u 16:10

NOVIM pravilnikom od 14. novembra rešen je problem sa polisima osiguranja i do sada su registrovane 62 turističke agencije koje su dobile polisu.

РАСПРОДАЈУ СЕ ЦЕНТРИ ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ: У Србији до сада 62 туристичке агенције добиле полису осигурања и обновиле лиценце

Foto P. Mitić

Sada su uvedene dve kategorije licenci sa nižim limitom garancije putovanja, rekla je danas ministarka turizma Tatjana Matić.

- Izdvojene su subvencije, pa će turističke agencije moći da refundiraju deo sredstava koje su izdvojili za polise osiguranja - kazala je Matić, na konferenciji "Zima 2020.-2021.

- Susrećemo se sa novom situacijom, koja je izazvala i najveću ekonomsku krizu, s aspekta privrede, a turizam je naročito pogođen. Srbija nije mogla, kao ni ceo svet, da izbegne katastrofalne posledice. Procenjuje se da je šteta u oblasti turizma oko milijardu evra.

Prema rečima Matić, država je dala posebnu pomoć sektoru hotelijerstva, kako i turističkim agencijama, koje su dobile povoljnije kredite za likvidnost i obrtna sredstva iz Fonda za razvoj.

Konferenciju je organizovala kompanija "Kolor medija" uz podršku Turističke organizacije Srbije, Olimpijskog centra Jahorina, turističkih organizacija Vrnjačka Banja, Novi Bečej...

- Ovo je godina velikih izazova - rekla je Marija Labović, direktor TOS.

- Fokus nam je na odmoru i aktivnostima na otvorenom, što je postalo i najtraženije od samih turista. Ovom situacijom, najviše su pogođeni gradski centri, banje i planine beleže pad od 19 odsto zaključno sa septembrom.

Inače, Labović ističe da je za sada je napravljeno oko 30 odsto rezervacija za novogodišnje praznike.

- Dobro je što su se hotelijeri fleksibilni i dozvoljavaju da se rezervacije drže dosta dugo i da postoji mogućnost refundacije troškova - smatra Labović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade