ALARMANTNO UPOZORENJE DOKTORKE DARIJE: Korona ne bira ni pol ni uzrast, svedoci smo da uzima i najbolje među nama

Novosti online

20. 11. 2020. u 08:57

GOŠĆA jutarnjeg programa na RTS bila je dr Darija Kisić Tepavčević koja je najavila o kojim merama će se raspravljati na današnjoj sednici Kriznog štaba.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ДОКТОРКЕ ДАРИЈЕ: Корона не бира ни пол ни узраст, сведоци смо да узима и најбоље међу нама

Foto: Tanjug

- To  su sve mere o kojim stalno pričamo, više ograničenje mesta gde se okuplja veći broj ljudi, rigoroznije kažnjavanje... Suština je da se svako pridržava propisanih mera, ne bi bilo potrebe za tim. Da se čitav svet od početka ponašao tako da se spreči širenje zaraze, ne bi nam bile potrebne ove dodatne mere.  Prošlo je godinu dana, očigledno nismo bili dovoljno brzi. Uz ove mere sigurno ćemo videti poboljšanje. Nema novih mera koje mogu da se donesu a da budu suštinski važne, jedino nošenje maske i postojeće mere. Odluke na Kriznom štabu su produkt dogovora - kaže dr Darija.

Jutros je objavljeno i da se upokojio i patrijarh Irinej.

- Širom sveta korona nove žrtve uzima, ne bira pol ni uzrast. Svedoci smo da uzima i najbolje među nama. Krajnje je vreme da se uozbiljimo i shvatimo svoju ulogu. Suština je da shvatimo, čitav svet ne može da uspe, ako nismo zajedno u tome.

O stanju u domovima za stare i vakcinaciji, dr Kisić je rekla: 

- Stariji su sačuvali sami sebe, slušali su instrukcije. Stanje u domovima za stare je da imamo 431 zaraženog korisnika i 294 među zaposlenima. To je oko 40 posto svih ustanova. Bitno je sačuvati stare u domovima gde se korona najbrže širi, i tamo su najrigoroznije kontrole, dešavali su se slučajevi unosa, dešavaju se i sada, ali to je sporadično, na vreme se reagovalo. Ova grupa jeste u pojačanom riziku od komplikacija i biće višetruki prioritet kad je reč o vakcinaciji - kazala je dr Darija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)