VASELJENSKI PATRIJARH VARTOLOMEJ: Srbi da budu ponosni na sve što je Irinej činio

Novosti online

20. 11. 2020. u 17:33

VASELjENSKI patrijarh Vartolomej izrazio je saučesće povodom smrti patrijarha Irineja i rekao da srpski narod treba da bude ponosan na sve što je patrijarh Irinej učinio za svetosavsku crkvu i za ljubav koju je širio.

ВАСЕЉЕНСКИ ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ: Срби да буду поносни на све што је Иринеј чинио

AP Photo

- Upravo sam se, na večernjem bogosluženju, koje smo služili u Vaseljenskoj patrijaršiji, pomolio za dušu blaženopočivšeg mi brata i saslužitelja, mudrog duhovnika i duhovnog vođe srpskog naroda, patrijarha Irineja - rekao je Vartolomej.


On je dodao da kao majka crkva izražavaju saučešće srpskom narodu i srpskoj crkvi i da je pismeno saučešće pre nekoliko trenutaka uputio i srpskoj patrijaršiji.

- Vaskrsli Gospod je odlučio da prizove u Carstvo nebesko brata mi i saslužitelja Irineja, a srpski narod uvek da bude ponosan na sve ono što je učinio za svoju svetosavsku crkvu i za ljubav koju je širio širom vaseljene, baš kao pravi pastir - kazao je vaseljenski patrijarh.

On je dodao da je patrijarh Irinej pokazivao veliko razumevanje i ljubav prema svim ljudima, čak i onda, kada su izražavali druge i suprotne stavove vezane za pravoslavlje i za njegov srpski narod.

- Pokazao je širinu i blagodat svakim svojim delom u životu. Neka mu Gospod podari večno rajsko naselje i neka se pred prestolom Gospoda moli za srpski narod i sve pravoslavne hrišćane - poručio je Vartolomej.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a