ŽELEO JE DA OSVEŠTA CRKVU NA VELIKU GOSPOJINU, NA SVOJ ROĐENDAN: Sveće u porti hrama u rodnom selu patrijarha Irineja (FOTO+VIDEO)

G. I.

20. 11. 2020. u 18:56

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović okupio se meštanima Vidove u porti crkve u rodnom selu blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

ЖЕЛЕО ЈЕ ДА ОСВЕШТА ЦРКВУ НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ, НА СВОЈ РОЂЕНДАН: Свеће у порти храма у родном селу патријарха Иринеја (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: G. I.

Okupljeni su palili sveće za pokoj duše poglavara Srpske pravoslavne crkve.

- Bio je veliki čovek i duhovnik. Voleo je svoj Čačak i uvek je isticao kako potiče iz ovog kraja, iz kraja koji je iznedrio mnoge duhovnike. Pre sedam godina, na osvećenju hrama na Ljubiću koliko je bio srećan kad je video koliko je tu ljudi, koliko mladih. Baš je bio ponosan - rekao je Todorović. - Radovao se izgradnji crkve u njegovom rodnom mestu. Bio je skroman, želeo je da to bude crkva brvnara sa manjim konakom. Imao je želju da je osvešta sledeće godine, na Veliki Gospojinu, na njegov rođendan.

Gradonačelnik čačka je napomenuo da su u izgradnji ove crkve prilozima učestvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i član predsednistva BiH Milorad Dodik.

Foto: G. I.

- Verujem i da onaj ko je ateista i ko je vernik, da ga je poštovao. Ovo je zaista veliki i ogroman gubitak - poručio je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA NADOLAZEĆE PRAZNIKE: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja