POPUNJENI SVI KAPACITETI: Klinika za grudnu hirurgiju za manje od 24 sata primila 50 kovid pacijenata

Tanjug

21. 11. 2020. u 09:42

KLINIKA za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije od petka ujutro je u kovid sistemu.

ПОПУЊЕНИ СВИ КАПАЦИТЕТИ: Клиника за грудну хирургију за мање од 24 сата примила 50 ковид пацијената

Foto D. Milovanović

- U prvih devet sati klinika je primila 45 pacijenta, a do jedanan sat posle ponoći popunila je sve kapacitete - 50 pacijenata - izjavila je Maja Ercegovac, direktorka klinike.

Ona je za RTS rekla da su to pacijenti koji u ovom momentu ne zahtevaju intenzivnu negu, ali su srednje teškog stanja i zavisni od kiseonika.

- Najmlađi pacijent je 1981. godište, a najstariji 1933. godište. Svi su stabilno i niko nije razvio potrebu za mehaničkom ventilacijom - kaže Ercegovac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...