ŠTA SE SLUŽI ISPRED HRAMA: Za narod koji je došao da se oprosti od patrijarha (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2020. u 12:54

ISPRED Hrama Svetog Save na Vračaru, gde će u kripti danas biti sahranjen patrijarh Irinej, narodu se služi čaj i kuvana rakija.

ШТА СЕ СЛУЖИ ИСПРЕД ХРАМА: За народ који је дошао да се опрости од патријарха (ФОТО)

Foto: Novosti

Takođe, ispred hrama ima i hrane za ljude koji čekaju da se oproste od patrijarha.

Ispred Hrama Svetog Save prisutan je veliki broj ljudi, koji su došli da se oproste od patrijarha.

Od patrijarha se opraštaju i mitropolit dabrobosanski Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajući predsedništva BiH i starešina Saborne crkve u Beogradu protojerej-stavrofor Petar Lukić.

Zemne ostatke Patrijarha u grobnicu u kripti spustiće sveštenici iz Beograda.

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja blaženopočivšeg patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadležni državni organi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas