GLAVNI ORGAN ZA LJUDSKU LEPOTU: Ruski lekar otkrio "tajnu" zdravlja i lepote žena i muškaraca (VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2020. u 15:23

GLAVNI lekar moskovske bolnice broj 71 i TV voditelj Aleksandar Mjasnikov rekao je koji je organ u ljudskom telu važan za lepotu.

ГЛАВНИ ОРГАН ЗА ЉУДСКУ ЛЕПОТУ: Руски лекар открио тајну здравља и лепоте жена и мушкараца (ВИДЕО)

Foto: Rusija 1 Printskrin

Jetra nije samo „filter“. Jetra proizvodi holesterol, od kojeg su stvoreni svi naši hormoni, uključujući i polne - rekao je stručnjak u eteru TV kanala „Rusija 1“.

Prema njegovim rečima, estrogen i testosteron, hormoni koji se proizvode u jetri, važni su za privlačnost i žena i muškaraca.

Mjasnikov je naglasio da je pored „lepote“, jetra bitna i za temperaturu ljudskog tela, kao i za sintezu proteina koji su potrebni drugim tkivima.

Ranije je glavni lekar TV voditelj imenovao šta može naštetiti jetri.

Pre svega, upotreba votke i alkohola se ne preporučuje. Stručnjak je naglasio da ciroza jetre može biti ne samo „pijana“, već i „puna“. Prema njegovim rečima, slatke lepinje, knedle, kotleti, kobasice - sve to dovodi do masne infiltracije jetre i bezalkoholne steatohepatoze.

Doktor je podsetio da godišnje oko 1,2 miliona ljudi umre od hepatitisa B i C. Mjasnikov je pozvao Ruse da se vakcinišu protiv hepatitisa B. Lekar je naglasio da se hepatitis C sada može izlečiti. Upozorio je na prejedanje i dodao da otkazivanje jetre uzrokuje veoma dugu i bolnu smrt kada pacijenti pate od jakog krvarenja i znojenja krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije