BEBA IZ KLENJA USKORO SA RODITELJIMA: Socijalni radnici su omogućili kratkotrajna viđanja

A.D.

27. 11. 2020. u 13:35

OSNOVNO javno tužilaštvo u Šapcu privodi kraju prikupljanje dokaza u postupku protiv bračnog para Dragane (46) i Dragana (49) Teodorovića iz Klenja, koji su letos svog novorođenog sina predali lekarima tvrdeći da su ga pronašli u dvorištu pored traktora. Istovremeno, socijalni radnici omogućili su kratkotrajna viđanja bebe i roditelja.

БЕБА ИЗ КЛЕЊА УСКОРО СА РОДИТЕЉИМА: Социјални радници су омогућили краткотрајна виђања

Kuća porodice Teodorović u Klenju / Foto A. Delić

Dragan se tereti za krivično delo promena porodičnog stanja, a Dragana za kršenje porodičnih obaveza. Prema dosadašnjoj istrazi, žena se porodila u žbunju pored kuće i sama presekla pupčanik, ali otac to, navodno, nije znao, pa je bebu koju je ugledao u travi odneo u dom zdravlja u Bogatiću.

- Centar za socijalni rad omogućio je takozvano viđanje u kontrolisanim uslovima što ima za svrhu da omogući socijalnim radnicima da procene kapacitet roditelja, emocije i da li prihvataju dete - kaže naš sagovornik dobro upućen u ovaj nesvakidašnji slučaj i dodaje da Teodorovići već imaju odraslu decu, te da pokazuju želju da im se beba vrati.

Upućeni u ovaj nesvakidašnji slučaj za „Novosti“ kažu da su, posredstvom porodičnog advokata, Teodorovići organima gonjenja uputili predlog o nagodbi. Svakako, to bi skratilo postupak jer se ne bi radilo veštačenje majke Dragane, koja je u trenutku izvršenja dela - odmah nakon porođaja - mogla biti u neuračunljivom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni