KAZNE ZBOG OGROMNIH GUŽVI? Komunalna milicija i inspekcija u tržnim centrima u Beogradu! (FOTO)

Tanjug

27. 11. 2020. u 17:47

КАЗНЕ ЗБОГ ОГРОМНИХ ГУЖВИ?  Комунална милиција и инспекција у тржним центрима у Београду! (ФОТО)

Foto: I. Marinković

PRIPADNICI Komunalne milicije i Sanitarne inspekcije obilaze tržne centre, u kojima su uprkos epidemiološkoj situaciji, zabeležene ogromne gužve, i kontrolišu sprovođenje propisanih mera, rekli su danas popodne za Tanjug u Komunalnoj miliciji.

Prema rečima vršioca dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivana Divca, na terenu su četiri patrole te milicije sa inspektorima i jedna ekipa Sanitarne inspekcije.

U izjavi za Tanjug Divac navodi da je kontrola u tržnim centrima počela u 15 sati i napominje da se za nepoštovanje propisanih mera mogu kažnjavati uprava tržnog centra, vlasnici lokala, ali i sami posetioci.

Da su sanitarni inspektori na terenu i da se obavljaju pojačane kontrole poštovanja mera, potvrđuju i u Ministarstvu zdravlja.

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji i merama za borbu protiv širenja korona virusa, u beogradskim tržnim centrima velike su gužve zbog akcije "Crni petak" tokom koje građani mogu da pazare robu sa velikim popustima.

Fotografije i snimci od danas pokazuju da građani ispred radnji građani čekaju u redovima, i, mada nose zaštitne maske, ne poštuju propisane mere o držanju rastojanja.

Prema najnovijim merama Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa, radno vreme tržnih centara je ograničeno i mogu raditi do 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ja011

28.11.2020. 00:03

rasulo pa rasulo,nesposobnost u obicnom trznom centru,da moze gomila ljudi da udje i nikom nista..kako to da su sve druge zemlje sposobnije od nas u SVEMU,svaka nam cast,video sam da neki i nemaju maske na licu ,zato nas i ubija korona ,i bice nam jos gore

Lucky

28.11.2020. 19:04

Komunalna milicija ,ne treba da nosi oruzje ,njihov posao nije policijski!Ono treba da nadgledaju iskljucivo komunalne prektsaje i pisu prijave,a ne da se setaju kao specijalne jedinice i mangupiraju po aerodromu i uopste po ulici. Treba da stoje ispred prznih centara sa brojcanicima i da pustaju samo onoliko koliko izadje. Da pisu prijave za setanje pasa bez korpe,i nepokupljen izmet.....